"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

10 Oktober 2006

Jiran tetangga yang kita suka

Yang satu - kaki bakar rumah sendiri.
Yang lagi satu - kaki bakar ‘jambatan’ interlokal.
Yang lagi lagi satu - kaki bakar hutan & kawasan pertanian.

Image Hosted by ImageShack.us
>>Pemandangan bangunan KLCC yang semakin lenyap.

32 Comments:

Blogger el-Maaniq said...

macam-macam orang. macam-macam ragam.

Oktober 10, 2006 9:34 PG

 
Blogger blue_cherry said...

Bank tinggi 50 tingkat tuu, agak2 macam tu tak rupanyer?

Oktober 10, 2006 9:49 PG

 
Blogger esis said...

yang kita pun satu - satu-satu rasa tempiasnya. satu-satu kita kena. sungguh sabar hati kita. amen

Oktober 10, 2006 9:56 PG

 
Blogger vovin said...

Tak dapat pergi Kino la yek, tak nampak mana arah ke KLCC.

Oktober 10, 2006 10:02 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

aku dan op ambil gambar dari sebuah menara bank. kami hantar pada tokr sebab henfon dia boleh "baca" gambar. aku nak send ke phone ko, lupa pulak, phone ko sekolah sampai tahap boleh baca teks saja. :)

Oktober 10, 2006 10:11 PG

 
Blogger BooK said...

gitulah hidup berjiran. tukar-tukar juadah la ye.

psstt.. bukunota, henset aku sekolah tinggi. bukan takat gambar. video call pun die buleh terime.

Oktober 10, 2006 10:13 PG

 
Blogger Nizam Rusli said...

aik? entri yang hampir sama..

Oktober 10, 2006 10:13 PG

 
Blogger kingbinjai said...

bahasa lain. susah nak paham.

Oktober 10, 2006 10:19 PG

 
Blogger kingbinjai said...

kuih bakar ada?

Oktober 10, 2006 10:24 PG

 
Blogger doff said...

kat sanun pun teruk eh? kat sini sejak tgh bulan 8 dulu pun dh teruk tahap pemandangan 1km atau kurang.alhamdulillah baru 2 hari ni ada hujan. cerah la sket.

Oktober 10, 2006 10:33 PG

 
Blogger blackpurple said...

Tokey klinik dan mask juga yang tersenyum lebar....

Oktober 10, 2006 10:48 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mamak Maniq,
Macam-macam orang. Orang macam-macam. :)

Ceri,
Serupa.

Esis,
Sebab apa kita 'kena'? Ya ya, sebab kita bodoh. Ha ha.

Vovin,
Tak dapat pergi Yohan. Uwaaaaaaa! (Dulu, Jig pernah tanya, “Yohan ada lagi ke, dude?) Ha ha.

Nota,
Duit yang sepatutnya aku beli telefon 'sekolah tahap boleh baca gambar boleh baca segala...’ - aku dah gunakan untuk bersedekah kepada fakir miskin.
.
.
.
.
.
HA HA!

Book,
Dia bagi kita - asap. Kita bagi dia - duit derma mangsa bah besar. Ha ha.

Gitartongtong,
Mana ada sama?
.
.
.
.
HA HA.

Jai,
Aku dengar cerita; kuih bakar paling ngetop - di Klang. Which part le gamaknya ya!

Dof,
Hujan. Tapi tak membantu langsung. State perlu/wajib/jangan tidak2 untuk lakukan pembenihan awan lagi.

Purp,
Tauke kuih tat pun tengah tersenyum2 gak ni. Aduh, kopak lagilah poket aku ni. Ha ha.

Oktober 10, 2006 11:16 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

eh, aku tgk gambo tu mcm diedit dengan mengguakan teknik adobe potosop jek.. haha

Oktober 10, 2006 1:35 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Iwan,
Photoshop kemende?

Gambar itu diambil dari stesen lrt Republik Rakyat Sentul Barat. (Sentul Timur - YTL punya. La la la...).

Oktober 10, 2006 1:48 PTG

 
Blogger Emphbone said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Oktober 10, 2006 1:56 PTG

 
Blogger Emphbone said...

Betul. Betul..
Kita patut protes..
Sekarang seluruh rakyat Malaysia adalah smoker..
Rugi la kempen kerajaan bilion-bilion..

PS - Aku TAKNAK! tapi terpaksa sedut..

Oktober 10, 2006 2:02 PTG

 
Blogger amirahsyuhada said...

mula2..rasa cam tak nampak apa2..tengok bebetul...hek ehh..betullah..bleh lenyap bangunan tu...ngerinya...

Oktober 10, 2006 3:19 PTG

 
Blogger .:HalogamoRa:. said...

x tau la pak menteri ni sumenye lelap kot. every yr we're facing the same problem.

sakit ati

Oktober 10, 2006 3:31 PTG

 
Blogger Adam Al-Bakafi said...

Assalamu'alaikum,

Kata Nabi, Jibril selalu memperingatkan baginda tentang keperluan berbuat baik kepada jiran sehinggakan baginda menyangka bahawa jiran boleh mewarisi harta pusaka.

Tapi kalu jiran lagu dok ada ni, toksah kata faraidh, patut mau handuh ja.

Oktober 10, 2006 4:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Emph,
Nak protes kemende? kita siapa, dude! Ha ha.

Mirah,
Petang ni, aku balik rumah, aku check lagi, KLCC tu dah hilang ke belum. Ha ha.

Amora,
lately ni je ada masalah jerubu ni. Dulu2, era 80an mana ada jurubu.

But, we remember two things: kawasan yang paling lembab - Taiping. kawasan yang paling kering - Jelebu.

Ha ha.

Adam,
Kita hudud je siapa-siapa yang dok bakar-bakar ni, dude! Ha ha.

Oktober 10, 2006 5:09 PTG

 
Blogger The-Mulan said...

takyah panggil david copperfield buat mejik,.. isk3

Oktober 10, 2006 6:00 PTG

 
Blogger spyz said...

dude,
jiran 1 lagi
kaki sambar pempuan mlaysia
errr.. ampun tuanku
:-)

Oktober 10, 2006 9:55 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

Dude, dulu ada filem kaki bakar.
Dah tonton ke belum?

Oktober 11, 2006 12:16 PG

 
Blogger amanitium said...

aku try sedut asap tu, namun tak sesedap asap nikotinar...

Oktober 11, 2006 1:43 PG

 
Blogger ayis said...

Kita yang sentiasa tertib berjiran tetangga

Oktober 11, 2006 2:15 PG

 
Blogger Cat Cat said...

This is not good, Abang Naga.
Jerebu semakin teruk di Malaya.
Nak nafas pun susah. Kesian orang-orang kat KL.

Oktober 11, 2006 2:25 PG

 
Blogger tuan tanah said...

jom.
hijrah ke ireland.

Oktober 11, 2006 6:04 PG

 
Blogger dingin said...

seprti yang teman aku bilang,

terbakar hutan nampak jerebunya,
terbakar hati siapa yang tahu

Oktober 11, 2006 6:34 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mulan,
David who?

Spyz,
Wow! Jiran yang mana tu? Sila beritahu.

Kunci,
Dah. Gothic sungguh filem tu... Uuuu! Ha ha.

Aman,
Sebelum sedup - bubuh pewangi!

Ayis,
Balik raya mana tahun ni, dude!

NOTA: Kau jangan tertinggal anak kat gate sempadan lagi dude! This time, make sure, semua anak-anak kau naik kereta kau! Jangan terpisah2 naik kereta pakcik makciknya.

Jumpa kau selepas ramadan nanti ek!

Cat,
Wat tu du!

Tanah,
Errr... Katil kat rumah kau - double decker ke weh? Ha ha.

Dingin,
Bak kata Tok Limau, tiap2 tahun melalak macam anjing menyalak bukit pun tarak guna oooo! Itu jerebu tetap mali oooo! Satu tahun dua kali oooo...

Dulu2 aaaa, tahun 80an aaa, mana ada jerebu! Apsat? Sebab itu jiran belum tao bakar hutan hah?

Oktober 11, 2006 8:20 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Bang Naga, apasal jiran yang bijak pandai tu pi bakar hutan tiap2 tahun?
Nak kasi orang KL semua sesak nafas ke? Sakit hati betul la...
Kalau Cat orang menteri, dah lama kasi saman sama dia orang. Tension betul.

Oktober 11, 2006 9:18 PG

 
Blogger spyz said...

dah baca stmt menteri(?) org seberang tu?
kurang ajer betul..

p/s itu pembesar dari negara-kecik-tp-byk-minyak daa..

Oktober 11, 2006 11:20 PG

 
Blogger shah architectura said...

haha...huk huk

aku nyaris2 nak amik M.C - alasan : JEREBU maaaaaaaaaa.....huk huk

cat - ini suma tanggungjawab PM la. he should say NO! DONT DO IT!

haha huk huk

Oktober 11, 2006 12:16 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home