"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

22 Mei 2006

Putar-belit

Mereka. Bakar akhbar itu. Kerana kononnya, faktanya diputar-belit.

"Jangan bakar akhbar itu, kalau kerana, tulisannya berputar-belit!" Aku.

Ha ha.

27 Comments:

Blogger wasabe said...

'Ayah kita The Masked Raider' aku faham, yang ini aku tak faham...

Mei 22, 2006 9:47 PTG

 
Blogger Zaharah said...

Rasanya Malaysia Nanban, kan? Rasanyalah...

Mei 23, 2006 3:14 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Oit gua jual 9 AKB dalam masa 7 hari di Lumut+Pangkor. Mereka tak bakar AKB. Belum lagi.

Ha ha ha.

Mei 23, 2006 4:30 PG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Saya sudah lama tak beli akhbar, jadi tak adalah akhbar yang perlu saya bakar.

Mei 23, 2006 7:46 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

"Bakar! Bakar! Bakar!" kata dia.

"Mana Akhbar tu? Mana?" tanya dia lagi.

Lalu orang pun bertanya, "encik nak cari Bakar ke atau nak cari Akhbar?"

Psss... fakta yang berputar belit, tetap fakta. Dah namanya fakta.

Mei 23, 2006 8:04 PG

 
Blogger d'arkampo said...

Aku sukakan nama calon bakal no. 2 dalam parti.

Seakan-akan nama Evil Knievel (pelakon lagak ngeri zaman dulu-dulu).

"Saya suda tada bley kirija sama dengan dia"

Mei 23, 2006 8:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Wasabe,
Kau tak perlu faham apa-apa.
Ha ha.

Zaharah,
Entah! Ha ha.

Rimau,
Mereka tak bakar AKB. Tetapi, barangkali mungkin, AKB akan membakar tangan-tangan suci mereka.
HA HA.

Puan Ainon,
Hai hai! Lama tak bertandang ke mari?

Khal,
Aku tumpang baca akhbar tersebut. Tapi, tak faham apa... Tak ada terjemahnya ke?
Ha ha.

Mei 23, 2006 8:45 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
Aku suka cikgu Khatiravelle dan mrs Nathan. :)

Mei 23, 2006 8:49 PG

 
Blogger Bukunota said...

kau, agak ras.

ha ha ha.

selepas entri ultra political, yang ini pula.

Mei 23, 2006 10:13 PG

 
Blogger blackpurple said...

Jangan sampai 'orang' yang nak saman akhbar tu yang kena bakar sudah la...!!!

Hehehe

Mei 23, 2006 10:41 PG

 
Blogger ontahsapo said...

putar belit..! hmmmm... mcm pernah dgr jer ... saper ha..?

Mei 23, 2006 10:41 PG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Hari-hari bertandang! Cuma tak tinggalkan cap jari....

Mei 23, 2006 1:07 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nota,
Ha ha. 'Ras' ke hape? Ha ha.

Purp, Ontah,
Ha ha.

Puan Ainon,
Oh, iya ke? Ha ha.
Aku suka puan!

Mei 23, 2006 1:30 PTG

 
Blogger Ron97 said...

apa lagi mau takut?
dia bukan lagi u punya bos

kalau bakar pun tara apa
sama juga hitam

Mei 23, 2006 3:19 PTG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Saya pun suka tuan!

Mei 23, 2006 3:33 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

jangan bakar.
itu akan menyebabkan pencemaran udara.

Mei 23, 2006 3:40 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ron,
Siapa bos? Ha ha.

Puan Ainon,
HaHaHaHaHaHa...

Tanah,
Bukan semua pembakaran itu akan mencemarkan udara. :)

Kwn2YgKitaSuka,
Intanzk berkirim salam kepada kawan2 KelaPeS yang merinduinya! Dia sibuk. Amat.

Mei 23, 2006 3:58 PTG

 
Blogger Naim said...

isk isk isk... daripada dibakar, kata kawan saya, jualkan semula sebagai surat khabar lama.

Mei 23, 2006 4:37 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Pak...khabar apa yang dibakar?

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Mei 23, 2006 8:29 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

Akhbar Tamil Nesan mamang berputar belit tulisannya.
Kalau akhbar Utusan Melayu menggunakan font 'symbol' pun berbelit juga tulisannya.

Mei 23, 2006 10:17 PTG

 
Blogger kak zaiton said...

Kak Zaiton baru nak jengok-jengok je blog nih. Pasal bakar membakar nih, sama macam marahkan nyamuk bakar kelambulah gaknye.
Oooittt, sinaganaga, kalau kamu eja salah lagi "roller coaster" jadi rolekoster, akan kupaku jari jemarimu.ekekeke......

Mei 23, 2006 10:22 PTG

 
Blogger Pnut said...

aku selow pick up tak faham ape...tapi bila baca komen org baru aku faham...

oo kiranya hebat jugak aku..faham jugak akhir...

Mei 23, 2006 11:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kak Eton,
Selamat datang!

Mei 23, 2006 11:23 PTG

 
Blogger Puan Ainon Mohd. said...

Sdr Naga,

DBP sudah tubuhkan Bahagian Penyelidikan dan Pengembangan Sastera Kanak-Kanak! Bossnya Puan Izzah.

Bukak, tutup, bukak.... alahai DBP!

Elok juga ada Dr. Firdaus nih! Dia bukak balik bahagian yang ditutup dulu.

Mei 24, 2006 8:59 PG

 
Blogger kak zaiton said...

Tu laa, ngapa la kak non keluar cepat dari DBP. Kalau tidak, takde la bakar rosakkan sana sini....

Mei 24, 2006 12:22 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Puan Ainon,
Saya sedikit tawar hati dengan PURNAMA. Aku bercadang nak setup REMBULAN; harap2 dapar bernaung di bawah PTS FIVE.

Puan Zaiton,
Tesis Phd puan berkenaan KANAK-KANAKkan? Apa kata puan bergabung dengan REMBULAN!!!
Ha ha.

Mei 24, 2006 12:30 PTG

 
Blogger kak zaiton said...

Nak bergabung jadi bulan mengambang atau bulan sabit.?Oooiitttt, tesisku pasal orang je....yang berkembang dan yang tak berkembang......

Mei 24, 2006 5:51 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home