"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

06 Mei 2006

Aku pulang

Kata Maklong Lijah, "Rumah yang ditinggal lama akan menghimpun makhluk halus!"

Di kaki-kaki gerobok lauk. Semut berbaris panjang-panjang.

Eeeeeiiiuuooooooo!

23 Comments:

Blogger dugongsenyum said...

Welcome back bro!!!

Buat kenduri doa selamat, aku supply ayam. Op baca doa.

Mei 06, 2006 11:52 PG

 
Blogger selendangbiru said...

ayam je? sembelih la lembu ke kambing ke barang sekor dua :)

abe nago: macam mana semut tak banyak, gula tumpah bersepah2 tuan rumah tak bersihkan :)

*loh! dah tak boleh anon? :)

Mei 06, 2006 11:59 PG

 
Blogger blackpurple said...

Bukan semut jer... dah penuh sawang tu....

Kalau orang dulu2 kena panggil pawang ni 'bersih'kan rumah dah tinggal lama..Tapi zaman globalisasi ni buat makan-makan dah la..hehehe

Mei 06, 2006 1:47 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

welcome back Pak!!

Baca blog Tok RImau...aku jadi guest star disana ;))

Bunda Shafiya

Mei 06, 2006 3:21 PTG

 
Blogger ida said...

naga, dah baca surah al baqarah utk halau makhluk halus? he he.. welcome back.

Mei 06, 2006 6:18 PTG

 
Blogger zizie ali said...

kalau kau nak jadi brutal, sembur aja makhluk halus tu dengan ridsect ke, baygon ke, mortein ke. kalau nak jimat sembur aja dengan air liur selepas baca jampi serapah.
puh..puh..puh...

Mei 06, 2006 6:58 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

terpaksa saya guna nama saya yang 'real'

berhari2 saya menjadi uka-uka disini..

Mei 06, 2006 8:32 PTG

 
Blogger Usop said...

Dude

Sorry.Ada parti liar hari tu. Tak sempat nak kemas...

Tolong kemaskan... buatlah macam rumah sendiri.

Ha ha...

Mei 07, 2006 2:15 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Kembali untuk menuntu kembali kerusi.

Bacalah Surah Al-Kursi untuk menghalau makhluk halus.

Makhluk halus seperti semut dan nyamuk cuma perlu pakai penyembur serangga.

Psss.... labah-labah tak dikira serangga kerana mempunyai 8 kaki.

Mei 07, 2006 3:07 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

akuuuu pulanggggg

haa aaaa aaaaa

tanpaaa dendammmmm...

Mei 07, 2006 4:15 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dugong,
Hari tu, OP baca doa - badminton Malaya kalah.

Dang,
Maaf. Aku tiada di rumah. Kunci rumah Usop yang pegang.

Purp,
Aku tengah bersihkan ni. :)

Buk,
Kau memang STAR!

Deeda, Zizi,
:)

Nizam,
Uka-uka? Wow, bahasa tahap dewa ni. :)

Khal, PO,
:)

Mei 07, 2006 4:53 PTG

 
Blogger Op said...

oops! ari tu kau suruh aku baca doa apa? aku terbaca doa tolak ujan..
malam tu ujan lebat daaa.. kenala baca doa. nak balik awal.

Mei 07, 2006 9:43 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

eh, eh, eh.. tinggalkan lauk? Ha ha.

Saya juga pulang.

Mei 07, 2006 10:41 PTG

 
Blogger semut said...

oit..oit..

aku bukan makhlus halus.

oit..oit..

aku.kecik jer.

haha

Mei 08, 2006 7:59 PG

 
Blogger sayangmama said...

kena buat kenduri nih.

Mei 08, 2006 8:33 PG

 
Blogger vovin said...

welkam bek

-VOVIN

Mei 08, 2006 2:32 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Esok, ngeteh? Confirm hah! Aku lewat sikit, tapi mesti datang!

Mei 08, 2006 4:48 PTG

 
Blogger Ron97 said...

mak aku cakap,
"Rumah yang ditinggal lama akan menghimpun makhluk halus!
Maka berilah salam ketika kakimu melangkah masuk"

;)

Mei 08, 2006 4:50 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kunci,
Kau pun tinggalkan 'lauk'?
Ha ha.

Buah,
Assalamualaikum. :)

OP, 786,
Esok ok.

Semut, Sayangmama,
Ha ha.

Mei 08, 2006 5:38 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Vovin,
Nazri?

Mei 08, 2006 5:40 PTG

 
Blogger vovin said...

Nazri tu nama betul aku.

Vovin nama ngengada aku.

Wohoho!

Mei 08, 2006 6:55 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

A'uzubillahhiminisyaitonnirojim...
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum...
tumpang lepak boleh?

Mei 08, 2006 11:03 PTG

 
Blogger Sayuti said...

saya lambat.

Mei 10, 2006 8:08 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home