"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

30 Mei 2006

Doing! Doing!! Doing!!!

Semalam. Jika di rumah kau. Cuma ada siaran TV1 dan TV2 dan TV3 dan TV7 dan TV8 dan TV9. Dan. Kalau nak tengok rancangan sukan bolasepak pun... Pasukan sukaramai, MyTeam, dah kalah. Kau akan tengok siri tivi Misteri.

Kisah tentang bilik asrama yang berhantu. Yang hantu perempuannya berambut panjang mengurai. (Ya ya, hantu perempuan mestilah berambut panjang, beb! Kalau tidak... Tak hantulah! Ha ha). Dan hantu yang satu ini pandai guna telefon bimbit. Ha ha.

Akhirnya, kedua-dua anak gadis yang menumpang tidur di asrama itu lari keruntang-pukang, kayak kesurupan.

Lalu, kau segera belajar sesuatu, "Healthy breasts - bounce!". Dan kau akan berfantasi macam-macam.

Eeeeiiiiiuuuuoooo!

"Kenapa pak? Apaaa, kamu kesurupan?" Isteri Mamang.

"N'gak ada deh!" *Mamang.

* Anda masih ingat Mamang?

28 Comments:

Blogger ontahsapo said...

seakan terasa kerugian tidak dpt melihat 'bounce'. tapi siapa mamang..?

Mei 30, 2006 10:27 PG

 
Blogger yaabbna said...

gegaran dan getaran yg mungkin sama dgn gempa bumi kat indon.

bergegar dlm baju kuning.Hahhaha

Mei 30, 2006 10:37 PG

 
Blogger zizie ali said...

Tidur sambil lempar bantal.
Kesurupan setan..karena sering nonton acara PENAMPAKAN
(veenendal)veenendaal.multiply.com/reviews/item/61

Mei 30, 2006 11:10 PG

 
Blogger doff said...

si mamang yang bisa sembunyik di dalam kotak mancis itu kah? hahaha

Mei 30, 2006 11:15 PG

 
Blogger Bukunota said...

ops. aku lupa sudah tukar waktu.

aiseh. aku fikir malam ni.

Mei 30, 2006 11:44 PG

 
Blogger esis said...

cis, menyesal alih siaran ketika kesurupan. ada siaran ulangan?

Mei 30, 2006 11:51 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ontah,
Rugi kau, wa cakap lu!

Abna,
Lagi dahsyat dude! Ha ha.

Zz,
Gila elu!

Poyo,
Ya ya, Mamang yang itu, ha ha.

Nota,
Aiseh!

Esis,
Tak ada kot, ntah!

Mei 30, 2006 12:04 PTG

 
Blogger Bukunota said...

naga, asrama tu dekat kampung mon ... lagi kah?

sudah dua siri sebut nama kampung tu.

kenapa minah dua ekor tu boleh tidur dekat asrama lama tu? bohsia kesurupan?

Mei 30, 2006 12:12 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

mamang yang bersembunyik di dalam kotak mancis. Kesurupan tu apa pulak?

Mei 30, 2006 1:13 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Memang part yang bounce tu yang paling mengujakan !!!

Mei 30, 2006 1:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nota,
Ada orang syak - pengarang cerita2 tu, Tok Uban, - aku atau Tok Rimau atau Attokz. Ha ha.

Art,
Kesurupan? Nanti Ibuk dokter dari Semarang akan jawab.

Purp,
Tapi, scene tu pendek sangatlah! Ha ha.

Usop,
Bila kau nak komen? Ha ha.

Mei 30, 2006 2:04 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Kalau kau baca kredit dia lagi kelakar gila ekekekekeke

Mei 30, 2006 2:18 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Minggu depan jangan lupa. Tajuk dia " MISTERI rempah kari... adidasss.."

Bwahahahahahahahahahahahaha

Mei 30, 2006 2:20 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

Tolonglah sesapa bagitau kat aku apa itu kesurupan dan siapa mamang itu? Tolonglahhh

Mei 30, 2006 3:20 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

di rumah saya sekarang tiada siaran tivi misteri

Mei 30, 2006 3:44 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

lan rambai,

kau kena beli buku Ayah Kita Bos untuk jawapannya. Wajib.

Mei 30, 2006 4:01 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Ha ha.

Rambai,
Ya ya, kau kena dengar cakap Dugongsenyum kali ini.

Tanah,
Ha ha. Baguslah kalau tak ada. Eh, masak apa hari ni? Kari adis ababa pula ke hari ni?
Muerekekekekeke...

Mei 30, 2006 6:04 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Siapa itu Mamang?

Pak..thanks atas ucapan belasungkawa...

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Mei 30, 2006 8:49 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

ya betul. ramai org takjub. tapi sayang. aku terlepas aksi bounce tu. aku rasa sedikit menyesal. ceh.

err.. apa tu kesurupan dong?

Mei 30, 2006 9:30 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

jika hendak merasa kesurupan didepan tivi, pasang areal tivi tinggi2 untuk dapatkan channel TPI (te pe ie) di Indon untuk menonton GENTAYANGAN bagi menguji keberanian dan uji kebenaran (UKA-UKA) anda!

Mei 31, 2006 12:44 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Buk,
Belasungkawa sekali lagi! Kami merasakan kesedihan yang sama.

Buk,
Nanti2, tolong explain 'kesurupan' kepada khalayak aku dong!

Kelamb,
Selamat menyesal! Ha ha.

Gitar,
Di KL, pasang areal tivi tinggi2 pun tak akan menjangkau siaran dari seberang. Ha ha.

Mei 31, 2006 8:47 PG

 
Blogger cuaca said...

mamang tu mcm belanja ker...hehehe

Mei 31, 2006 8:54 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Bounce macam Pamela Anderson atau Sharifah sOOfiya?

Psss.... aku terlepas tengok. Myteam dan Misteri. Ada raptai pentomin.

Mei 31, 2006 9:10 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Khal,
Tahap 'the closest thing to heaven' weh!
Ha ha.

Cua,
Ha ha.

Mei 31, 2006 9:58 PG

 
Blogger DakwatMerah said...

Naga

Entri ini mengingatkan aku pada Mariam Bunting!

Ah... masa tu, kau belum arif dengan menilai "bouncing" lagi.Kan?

Ha ha.

Mei 31, 2006 10:26 PG

 
Blogger Sayuti said...

haha. uppai, boing boing.

saya sampai rumah lewat. banyak kerja2 'extra' dipejabat. si Din, rakan serumah tegur, "Aih, kau miss misteri tadi. Sebelum tu pulak ada siri perempuan boleh cakap dengan hantu. yang jenifer fewit berlakon tu,"

"oh," tiada kesal.

hari ini, baca tulisan anda.

"ARGH, KESALNYA!"

p/s: Unhealthy male breasts - also bounce. A symptom caused by the gen, 'Dut42'

Mei 31, 2006 2:15 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Pak....

Gampang aja dong..

Kesurupan itu kalau in english = Trance..

Oya.. Pak...Stop smoking today since today is world no tobacco day..:D

Haha

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Mei 31, 2006 2:55 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Buk,
Tapi, kalau 'trance music' - a type of electronic dance music characterized by hypnotic rhythms and sounds. Ha ha.

Buk,
Demi kau si dr mata dan demi tuti si dr gigi - hari ni aku tidak akan merokok! Aku gi mengkretek saja dong! Ha ha.

Tanpa rokok - bagaikan setahun kuhilang arah. :)

Sayut,
Kita isap kretek dulu, yok!

Mei 31, 2006 3:56 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home