"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

13 April 2011

Pak Mat Tukang Kebun

Gua hairan. Asal tukang kebun saja - Pak Mat. Asal Pak Mat saja - tukang kebun. Apa pasal semua tukang kebun bernama Pak Mat ni? Keh keh keh.

25 Comments:

Blogger Waqheh said...

kah kah kah...betol3...asal pak mat je drama melayu tukang kebun.. asal org gaji je mak jah...

April 13, 2011 4:24 PTG

 
Blogger Ahsuez said...

Kalau orang gaji pula nama Mak Jah. Dak?

April 13, 2011 4:42 PTG

 
Blogger Anoneemus™ said...

Tukang kebun saya nama pak Ali. Orang gaji nama Bibik Siska.


Ya, tukang kebun dan org gaji imajinasi sahaja.

April 13, 2011 4:46 PTG

 
Blogger tasekM said...

asal bomoh mak esah.
ha ha.




.

April 13, 2011 6:10 PTG

 
Blogger lagenda pejuang islam said...

kah kah kah... asal blog, naga.

April 13, 2011 10:46 PTG

 
Blogger frwls said...

asal makan je, kenyang.

April 14, 2011 12:04 PG

 
Blogger ENCIK TIKUS said...

asal berak jea puas..

April 14, 2011 8:23 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Waq,
Keh keh.

Ahs,
Keh keh.

Ano,
Keh keh.

Tas,
KAH KAH.

Lag,
Muakakakakakakakaaaa...

Wis,
Keh keh.

Enc,
Keh keh.

April 14, 2011 8:35 PG

 
Blogger asuhara sue said...

asal hantu jek kak limah!

April 14, 2011 8:42 PG

 
Blogger nizamsani said...

asal anak ketua kampung aje, jadi rebutan.

April 14, 2011 10:12 PG

 
Blogger bjay69 said...

asal hero je.. henchem...
asal heroin je.. chun...
asal crook je.. pecah umah...

April 14, 2011 11:32 PG

 
Blogger VFN said...

kalau romeo?

April 14, 2011 2:39 PTG

 
Blogger Fa-T said...

asal lan saja naga.. asal lan saja naga..

April 14, 2011 3:13 PTG

 
Blogger pye:rudz said...

sebab dia ada lagu yang berbunyi:
pak mamat ada kebun
iya iya ooo
di kebunnya ada lembu
iya iya ooo

sekian, terima kasih

April 14, 2011 3:23 PTG

 
Blogger oasis said...

... sebab... pak najib dah jadi pm...itu pun dia tetap mengamalkan konsep menyapu hingga bersih...

April 15, 2011 4:40 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Dalam skrip aku, bukan pak mat. Tapi cik Mat.

April 15, 2011 5:20 PTG

 
Blogger Corey said...

Jangan hairan bang.Asal misi je lawa,asal kaya je mesti bawak mercedez.Lagi satu yang paling hip sekarang..asal nak happy je masuk disko.Hehehe..

April 15, 2011 7:49 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Lagi satu ada lagu judul cik mamat parang tumpul. Paranng dengan tukang kebun ada kaitan tak bang?

Eh! gua rasa macam gua sedang menccarut

Eh? muhahahaha..

April 16, 2011 9:55 PTG

 
Blogger Mehmed Nouri said...

kebetulan : nama aku pun pak mad tapi nasib baik bukan tukang kebun daa..hehee

April 18, 2011 3:38 PG

 
Blogger Anonymous said...

tempat ambe;

asal pok mat aje..jual topi.
asal pok mat aje..jual topi

~Pak po

April 18, 2011 12:57 PTG

 
Blogger Hambali ® said...

asal cina, ah seng

asal india je, muthu

asal doktor/misi je, mesti pegang scorebod ala-ala sukan skolah.

April 18, 2011 4:45 PTG

 
Blogger Darkk said...

Asal terkejut je, pinggan pecah. Takde ke kasi tahu masa scene menjahit ke, mandi ke, buleh jugak tengok tuala terlucut.

Ya. Kita tengok tuala.

Huhu.

April 22, 2011 2:46 PG

 
Blogger fadz said...

Encik Smith la pulak, reverse psychology, mat salleh jadi tukang kebun kita..

April 22, 2011 3:23 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

kalau posmen nama apa pula?

April 22, 2011 8:45 PTG

 
Blogger Nik Zulkhairi said...

asal crook je mesti pakai jeket hitam.

April 25, 2011 5:09 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home