"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

07 September 2009

KD bercerai, Siti tersentuh [Datuk K kena ambil wuduk sekali lagi]

"Misi tak bagi abang puasa, Lan!" Di kepala katil Abang Usop ada tertulis 'normal diet'. Makanya, apa saja yang sampai - Abang Usop makan. Abang Usop, 55, masuk wad. Ini kali pertama Abang Usop masuk wad.

"Orang lain masuk hospital - kurus! Abang Usop kau masuk hospital - tambah gemuk!" kata Kak Nani, isteri Abang Usop. Sambil-sambil cakap - sambil-sambil Kak Nani usap perut Abang Usop.

"Kalau nak kasi kurus..." kata gua, "tak cukup kalau bedah tonsil 'ja... kena buat liposuction sekali ni, Kak Nani!"

Kak Nani mengekek. Abang Usop buat dek; sedang makan buah pir. "Misi tak bagi abang puasa, Lan!"

18 Comments:

Blogger elmaaniq said...

Abang Usop kena ganti puasa... nanti!

September 07, 2009 8:48 PG

 
Blogger ZARA 札拉 said...

hehehe~

makan buah pir je?

September 07, 2009 9:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mamak Maneek,
Mestilah kena ganti!

Zara,
Abang Usop kata, "Dah 3 hari abang tak boleh berak, Lan!"

September 07, 2009 10:05 PG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Nikmat~~~nikmat~~~

September 07, 2009 10:13 PG

 
Blogger siskinny said...

jangan beraya kat hospital sudah la abang usop oi

September 07, 2009 10:27 PG

 
Blogger zan said...

Giler selari tajuk dengan isi..

September 07, 2009 11:37 PG

 
Blogger tasikmerah said...

hahaha... tajuk mmg tak boleh blah ye bang. ha ha.

:p

September 07, 2009 11:57 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nuar,
Kul 10 pagi tadi Abang Usop dah kena operate. Kak Nani belum hantar apa-apa msg lagi.

Sis,
Dua tiga hari dah kuar wad dah tu. :) MC 14 dah pasti tu. Pergh!

Zan,
Gua syok kat part tajuk je weh. Part isi tu kalau lu orang tak baca pun tak apa. HA HA.

Tasek,
HA HA HA. BUkan sekadar tak boleh blah - tajuk mukhtahir tu weh! He he.

September 07, 2009 12:09 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

misi tuh, comel tak abg usop?

September 07, 2009 1:19 PTG

 
Blogger Corey said...

Gua nak sentuh KD lepas ni...Muahahahahaha.Nak join bang naga? Hikhikhik....

September 07, 2009 2:31 PTG

 
Blogger bijen m. said...

dulu setahun sekali masuk wad sbb gastrik.
tp bulan puasa x gastrik plak.
hahahaha.

September 07, 2009 3:28 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Art,
Masa aku datang - misi tengah rehat. So, tak jumpa.

Kori,
Gua nak joinnnnnnnnnnn!

Bijen,
He he.

September 07, 2009 4:42 PTG

 
Blogger Water Lily said...

Kau memang cekap dalam bab pemilihan tajuk apa2 pun bang.

Moga cepat sembuh ya abg Usop. :)

September 07, 2009 8:32 PTG

 
Blogger patungcendana said...

erk...bedah tonsil boleh makan ice-cream je...

September 07, 2009 9:24 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

kena ambil wuduk sekali lagi yang tak tahan tu haha

September 07, 2009 9:55 PTG

 
Blogger Cik Skaf said...

salam, semangat klik blog sbb tgk tajuk cam menarek je.. tapi rupanya cite pasal abg usop plak. huhu tak bleh blah ..

September 07, 2009 11:39 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Lily,
HA HA HA.

Cen,
Kalau macam tu - hisap rokok pun bolehlah jugak ek?

Dug,
Ada pendapat mengatakan suami isteri itu telah dihalalkan untuk bersentuhan - maka, tidak batal wuduk mereka kalau tersentuh.

Tak ingatlah pendapat siapa. Mmm, kita ikut yang lazim sahajalah, ok!

Skaf,
He he.

September 08, 2009 8:03 PG

 
Blogger pye:rudz said...

jenuh nak qada' puasa esok tu.

September 08, 2009 10:36 PG

 

Catat Ulasan

<< Home