"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

24 Februari 2009

2 buku dan 12 aweks

Wah, kata Daun, Sang Freud Press akan terbitkan buku Dua Lauk dan Sindiket Sol-Jah akan terbitkan buku Perempuan Simpanan, kau orang macam bersaing 'ja?

Ahah, kata aku, kami tak pernah bersaing pun, bahkan kami saling hormat menghormati di antara satu sama lain.

Kau orang saling berganding bahu ke?, tanya Daun.

Tak juga, kata aku, tapi aku dan Sufian Abas seperti sudah ada persefahaman, aaa, mmm, kami semacam sudah menandatangani sebuah kontrak sosial dalam arena penerbitan buku-buku indie ini...

Maksud kau? tanya Daun.

Ahah, jawab aku, kami tak pernah fight-fight macam negro kat dalam TV tu sebab kami cuma tanam ‘ganja’ di kawasan masing-masing 'ja, HA HA.



[Disclaimer: Kami tak tanam ganja yang betul-betul ganja ya. Harap maklum.]

27 Comments:

Blogger tasikmerah said...

patutnya ganja kau dijual ke kawasan dia juga. ganja dia jual juga di kawasan kamu. bukankah kamu berdua akan lebih kaya raya. ganja kamu dan dia tak sama rasa, kan?

aku minat pil kacip fatimah je. hahaha...


.

Februari 24, 2009 10:30 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Tasik,
Ha ha.

Februari 24, 2009 10:32 PG

 
Blogger one love said...

disclaimer tu yg mahei!
hahahahaah tau takuuuut...

haha

Februari 24, 2009 10:37 PG

 
Blogger mie3425 said...

Hahaha takutttt, tanam ganja yer...

Februari 24, 2009 10:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nurul,
Bukannya takut. cuma Sufian Abas tu hisap rokok pun tidak... Ha ha.

[Eh betul ke trend sekarang, perempuan cari lelaki (utk kapel) yang tidak merokok?]

Februari 24, 2009 10:39 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Mie,
'Ganja' yang bukan macam ganja betul-betul. :)

Februari 24, 2009 10:40 PG

 
Blogger ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Hehehe..

Ganja je ke?

nak lebih boleh?

haha~

Februari 24, 2009 11:43 PG

 
Blogger Wolfis Black said...

Ganja yang dimaksudkan oleh sinaganaga ialah 'GANJAran'

Februari 24, 2009 11:46 PG

 
Blogger Nizam.Ariff said...

'Ganja' secara retorik boleh dipakai. Zaman dulu ada istilah 'taik candu'... secara tak langsung bro Nage dah upgrade candu jadi ganja...

Februari 24, 2009 11:50 PG

 
Blogger Perempuan cerdas said...

Sinaganaga-

:)


M

Februari 24, 2009 1:11 PTG

 
Blogger one love said...

entah! apsal? abg dah ada calon baru ke? hahahahaah ;p

Februari 24, 2009 1:19 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Report polis ek bang Naga?alaahai ..huhu

Februari 24, 2009 1:56 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

kira macam ganjatan senjatan lah....

Februari 24, 2009 2:37 PTG

 
Blogger Po said...

ala...Flop Poppy tu buat album bagai...

nama dadah jugak.

dud, kena ada dapur dud. smoke on the water.

..ini tidaklah bermakna aku pernah mencuba kan..? disclaimer nih..ha ha

Februari 24, 2009 2:38 PTG

 
Blogger Anuar Manshor said...

Kemudian ITNM pun terbitkan Berani Menggapai Harapan. Wah bersama-sama tergapai-gapai!

*Tumpang promo! haha

Februari 24, 2009 2:50 PTG

 
Blogger Artozy said...

ganja yang bukan betul-betul ganja? macam mana tu G?

Februari 24, 2009 3:50 PTG

 
Blogger SATIRA + KACAU said...

Tuan Sinaganaga: Dengan sengaja aku datang ke mari kerana hendak ucapkan tahniah kerana kau sudah semakin tersohor. Aku tumpang suka dan gembira dan harap-harap boleh tumpang glemer kau. Sorila kerana dah lama tidak hantar sebarang surat. Aku lost sekejap.... hi hi. Dan jangan marah aku lagi.

Satira + Kacau

Februari 24, 2009 4:58 PTG

 
Blogger Sufian said...

Oi, buku lu jual kat pasar Frinjan tak?

Februari 24, 2009 9:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Zara,
Selain ganja, kami jual bunga-bunga cinta juga. Mau? Ha ha.

Wolf,
Ngeh ngeh ngeh.

Nizam,
:)

Cer,
:)

Nurul,
Mana ada calon baharu! Nurul ja lah hok satu-satunya. Ha ha.

Yana,
Gi le report! Ha ha.

Chik,
Tak juga. :)

Po,
Nak buat dapur - kena cari batang betik dulu weh. Ha ha.

Nuar,
Sila sila. He he.

Art,
Macam kau ketagih datang ke MASKARALAH. Ngeh ngeh ngeh.

Sufian,
Takkkkkkkkkk! 1. Habis stock, dah sold out! 2. Buku baharu tengah edit, "...yang gile-gile punyeee! Papa jahattttt..." Eh, tu skrip lain. Ha ha.

Bila ek? Hujung minggu ni? Nak pergi pun tak sempat ni - aku ada workshop kat hotel.

Eh, Ana Raffali jadi perform tak?

Februari 24, 2009 11:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Satira,
7hb jadi ke berarak ke Istana Negara? Kalu mu mari sini - bagitahu. Lepas berarak - kita minum kopi.

Februari 24, 2009 11:03 PTG

 
Blogger BudAk hijAu said...

ganja 5kilo bang!!heheheh..

xsbr tnggu perempaun simpanan. :D

Februari 25, 2009 3:16 PG

 
Blogger ZARA 札拉 [사랑해~] said...

haha...

bunga-bunga cinta?

boleh juga..=)

Februari 25, 2009 8:51 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Perempuan Cerdas,
M?

Ha ha, baru aku perasan. Hye, terima kasih kerna nyamping ke sini.

Februari 25, 2009 11:07 PG

 
Blogger one love said...

abistu ana rafali? nanti dia jeles kang... haha

Februari 25, 2009 11:55 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Nurul,
Ana Raffali? Aaa, abang dah beri laluan kepada Pipiyapong. :)

Februari 25, 2009 12:54 PTG

 
Blogger hegira said...

saya tak pandai baca in between the lines.

isy. tak baik jual ganja! :P

Februari 25, 2009 7:51 PTG

 
Blogger jiGOMorrison said...

Psst!! Bukan kau betul-betul tanam ganja ke? Dah tu, yang kau bagi tu hari mana kau dapat? Lain macam je dia punya mantul! Macam tanam sendiri, ganja hidroponik.

Hehehe!!

Februari 26, 2009 2:38 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home