"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

08 Januari 2008

SOLD OUT

bukan mitos burung stoik dan cacing epikurian
Image Hosted by ImageShack.us
Hubungi mana2 Sol-Jahs. Manalah tahu kalau masih berbaki satu dua.

Apa kata MatJan.
Apa kata Bobby.

32 Comments:

Blogger amyz! said...

WOW!!
Dulu Kudeta,
Kemudian, Kalashnikov
Sekarang, K-ei8ght??

Pergggghhh!! MESTI BELI!!

Disember 20, 2007 11:08 PTG

 
Blogger kemat said...

artis buat album setahun sekali..kamu terbit buku setahun berkali2..
bersemangat betul..

kasi satu yg ini

Disember 21, 2007 8:52 PG

 
Blogger nimy said...

baru semalam khatam baca "You Wanna Gum, Sol-Jah?". arinih bukak blog, dah terbit buku baru? sungguh produktif, enche naga!

Disember 23, 2007 4:04 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Selepas ni K Fc mungkin. Bha ha ha.

Kemat,
Ya.

Nimy,
Kami mahu jadi Penerbit Nombor Satu di Malaysia. Barangkali. Ha ha.

Disember 23, 2007 5:19 PTG

 
Blogger Emphbone said...

uncle naga,
ada orang cari si naga naga lyrics di blog saya (blog.emphbone.com)

Disember 24, 2007 10:11 PG

 
Blogger Taf Teh said...

Kenapa aku rasa perkataan 'burung stoik' tu bukan identiti asli korang? Ishhhhhhhh!

Disember 24, 2007 1:21 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Lor, apo plak kali neh, pak cik ge? Ingtkan ada sambungan iklan gummy. Apo neh, apo neh, ce terang sket hehehe..

*paham ke tak paham ke, aku tetap nak order satuuuuuuu!!!! muekekeke

Disember 24, 2007 2:13 PTG

 
Blogger fadz said...

reserve utk gue satu pls..!!! mahal ni, karya mahal ni..!

Disember 24, 2007 5:22 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Laaa... yang ini lain pulak ek?

Disember 27, 2007 4:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Embun,
Ya ka? Haiya.

Teh,
Entah le. Itu kau kena tanya 'editor' aku. :(

Nura,
Sudah possssssssssss! Tunggu.

Fadz,
Ok. He he.

Nan Purp,
Yang ni mestilah yang lain. Amacam? Mau?

Disember 27, 2007 5:21 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Disember 28, 2007 3:51 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Uits! Aku terkomen blog orang lain la di atas tu. hehehe.

Mau, mau. Nanti aku bank-inkan dulu duitnya ek.

Disember 28, 2007 3:57 PTG

 
Blogger Jelir said...

Bos, mau seketul. Bila2 senang kasi roger...

Yauke!

Disember 28, 2007 5:24 PTG

 
Blogger Nazri said...

Gua menjawab untuk isu 'identiti' walaupun gua tukang buat layout saja;

Satu yang agak musykil dengan soalan itu ialah apa maksud dengan 'identiti' kami?

Pemilihan 'tag-line' itu lebih bersifat tribut kepada benda-benda yang kami suka, termasuk juga idea cross-over K-Eight sendiri yang kami rasa bukan original pun tapi ia sebuah projek yang menarik untuk dibuat.

Termasuk isi dalamnya yang penuh dengan pengaruh dari merata tempat.

Di harap ini dapat menjelaskan persoalan tersebut walaupun saya secara peribadi masih jua belum faham maksud 'identiti' Sol-Jah yang diutarakan itu.

Sekian, maseyyy.

Disember 29, 2007 3:56 PG

 
Blogger Amiene Rev said...

Semangat! Semangat!

Disember 31, 2007 5:30 PTG

 
Blogger waterlily said...

Best..best..tapi terkumen kat blog mana ntah. K-8. Sama ngan BP :)

Bang Naga,
Cari sendiri la kumen tu yer.

Januari 01, 2008 12:26 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Hanya Untuk Rujukan/ Ulasan tuan Naga


PERATURAN GANGGUAN TEKSUAL ZINE
Jangan langgar syarak dan undang-undang. Kalau tidak rajin baca peraturan.

FORMAT :Font Verdana saiz 8 untuk kandungan. Font untuk tajuk dan blurb adalah bebas. Layout dan imej bebas. Kertas A4 page setup landscape. Pada header letak url weblog + pada footer letak e-mel penulis dan tiada nombor mukasurat. Kosongkan ruang 2 inci di tengah kertas untuk stapling jilid. Utamakan bahasa baku dan boldkan bahasa slanga. Guna ayat lengkap. Patuh pada tatabahasa bagi memudahkan pembacaan. Jadilah mesra pembaca. Kandungan mestilah tidak langgar syarak dan undang-undang Malaysia. Setiap penulis 1 helai ( 4 mukasurat / depan belakang). Kirim 100 helai kepada saya.

Penulis boleh muatkan seberapa banyak artikel bergantung kepada panjang had saiz kertas A4. Penyusun berhak menolak mana-mana penyertaan yang tidak ikut peraturan. Elakkan persembahan artikel yang biasa dibaca dalam surat khabar kerana GT adalah media diy alternatif. Ia perlu berbeza dan lain dari yang lain.

Hantar 100 helai guna Pos ekspres. Sertakan sampul Pos Ekspress beralamat sendiri untuk 5 naskah percuma milik penulis. Jika ada kemushkilan, sila tanya penulis2 sebelum ini. Lihat senarai dlm arkib.

PANDUAN TEMPLATE
Download contoh template dengan menekan butang kanan mouse. Save target as.

Panduan POS EKSPRESS:
Duit Stem Untuk Rujukan Penulis, Pengedar dan PembeliSize: 340 mm X 250 mm Price: RM7.00 Max weight allowed: 1kgSize: 250 mm X 219 mm Price: RM6.00 Max weight allowed: 750gmSize: 353mm X 250mm Price: RM4.00 Max weight allowed: 500gm (saiz paling sesuai untuk 100 helai kertas A4 ATAU 5 naskah GT)Size: 229mm X 162mm Price: RM3.00 Max weight allowed: 200gmLaman POS

APA PENULIS-PENULIS DAPAT DARI PROJEK INI
1. 5 naskah percuma
2. Promosi url weblog secara cetak
3. Hak untuk mencetak semula GT
4. Hak untuk mengedar dan menjual GT
5. Kepuasan dapat menurunkan tandatangan.

TANGGUNGJAWAB PENULIS
1. Menulis mengikut format dan syarat.
2. Memastikan ada ruang kelegaan untuk stapling.
3. Mengirim 100 set via Pos Ekspress (RM4)
4. Menyertakan sampul Pos Ekspress (RM4) beralamat sendiri untuk pemulangan 5 naskah percuma milik penulis.
5. Untuk peserta JURING, sila hantar satu salinan kepada Mat Jan dan Pak Bear.

TARIKH TUTUP:
Tiada tarikh tutup. Cukup 13 penyertaan. Tok tutup penyertaan. Siapa cepat dia dapoat :) Yang lambat Tok pindahkan ke GT edosi seterusnya (Kalau rajin la).

ALAMAT SURAT MENYURAT
(Jangan hantar polong pulak)


PEMBELIAN/TEMPAHAN
Harga masih mahal seperti hari-hari biasa. RM5 untuk senaskah (50 mukasurat). Sementara stok masih ada. Estimated Circulation: 100 naskah sahaja. Jika stok habis, Tok kirim edisi yang berikutnya.Sila hantar wang pos ke nama dan alamat agen tok seperti yang tertera di bawah. Jangan lupa bagi alamat ruamah anda. Tok TIADA akaun maybank2u atau mana-mana e-bank. Tok menyokong perjuangan posmen tempatan :)..........Adalah tuan-tuan dan puan-puan sekalian dijemput menulis untuk zine Gangguan Teksual.

UNTUK PEMBELI
GT boleh dibeli dari mana2 penulis yg tersenarai tetapi kalau berdegil nak beli dgn tok Rimau maka Harga Gangguan Teksual(GT) : RM5 + Pos RM1 = RM6. Jika membeli lebih dari 1 GT tambah RM1 untuk setiap GT. Jangan persoalkan kenapa harga pos mahal. Jawapannya harga minyak naik.
1. SMS nama dan alamat ke 012-******* dan nyatakan hasrat mahu beli GT."Nama. Alamat. Saya Nak GT!"
2. Tok akan balas SMS :a) Tok BalasTok balas memberi kelulusan."Hantar Top UP pada 012-********." Teruskan ke prosedur 3. atau b) Jika dah SOLD OUT, Tok akan bagi tahu agar tidak meneruskan pembayaran. "SudahTerlambat.GTSOLDOUT"dan urusan jualbeli tamat. Cari jurujual lain.
3. Untuk pengguna 012 HOTLINK: SHARE TOP UP dengan 012-****** Sebanyak jumlah GT yang hendak dibeli. Rujuk di atas.(Tutorial )
4. Untuk pengguna servis lain. Pergi kedai dan beli top up 012 maxis bersesuai dgn jumlah GT yang hendak dibeli. SMS PIN Number Top Up pada Tok. Bila Tok berjaya tambah nilai, tok akan bagitau pembeli.Tok niaga GT bukan untuk kumpul duit pergi Mekah balik hari. Sekadar cukup untuk Top Up sebulan dan suka-suka sahaja.

p.s.
Kalau kenyataan di atas mengelirukan. Gunakan cara lama. Hantar wang pos RM5 dan sampul surat (saiz A5 ke atas), berstem beralamat sendiri

Januari 02, 2008 11:12 PG

 
Blogger madulebah said...

uncle, mau satu. pakej sekali dengan blook gum boleh?

Nanti saya amik di Syarikat D

Januari 02, 2008 3:42 PTG

 
Blogger Gelembai said...

domo bro..aku masih mabuk sake agaknya...hahaha. eh mana letak buku-buku kau nih? aku nak beli...

Januari 02, 2008 9:58 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Madu,
Cepatlah. Dah nak SOLD OUT dah ni.

Gelembai,
Domo. Emel aku kudasai.

Januari 03, 2008 10:08 PG

 
Blogger LaPan said...

eh, enche naga,
aku punya order sempat masuk tak?

Januari 07, 2008 8:24 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Lapan,
Tak ingat aku dah. Nick name 'Lapan', nama kat emel 'lain pulok'. Tak ingat aku dah.

Tapi, sapa yang dah buat pembayaran hari tu - aku dah pastikan dapat K-Eight.

Januari 07, 2008 8:50 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Norazizi Nordin,
Wa sudah pos K-Eight.

Januari 07, 2008 9:03 PG

 
Blogger LaPan said...

haha.. hampess kau naga.

mekasih la.

LaPan nama maya. Yg ko sebut tu nama dalam surat beranak. hahaha.

Aku guna email office. So, nama rasmi la aku guna...

haha.. hampess kau naga.

Januari 07, 2008 2:09 PTG

 
Blogger Sufian said...

Gua punya boleh bawak masa launch tak? Bolehlah kita bertukar-tukar kertas soalan...

Januari 09, 2008 4:50 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Sufian Abas,
K-Eight - stok wa dah habis. Sold out, you! Ha ha.

You Want A Gum, Sol-Jah - nanti wa bawak semasa pelancaran buku lu.

Sekian, terima kasih.

Januari 10, 2008 4:34 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

K-8 ada potensi untuk jadi buku bersiri. Lainnnnnnnn sangat dengan buku-buku terbitan sol-jah sebelum ni.

Phuying nantikan k-8 Siri 2,3,4... 1000..

Januari 13, 2008 12:06 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ying,
Tunggu. Ada kezutan lain dari Sindiket Sol-Jah.

Januari 14, 2008 8:44 PG

 
Blogger LaPan said...

Ga,

aku menghitung hari buku tu sampai kat dakapan aku. blom kunjung tiba.

:p

Januari 15, 2008 8:03 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Lapan,
Lu tunggu je! Sampai nanti sila maklumkan.
Wa tengah berdoa ni (agar buku tu sampai kat lu dengan selamat).

Januari 15, 2008 9:25 PG

 
Blogger LaPan said...

Mr. Ga,

Ok. Alhamdulillah. Dua sampul surat tu baru sampai ke meja aku. Pagi ni. Terima kasih bebanyak.

Aku tayang atas meja buku buku tu. Kasi anak anak buah aku jeles. ahaha.

Apa apa lagi selepas ni. Ko reserve aku sebijik ek!

Selamat Bercuti Thaipusam ni.

Januari 21, 2008 10:41 PG

 
Blogger mie_amour said...

enche naga...ade lagi tak stock buku?frustnyer....sy lmbat dpt info pasal buku ni?tak de 2nd publish ke?

Januari 21, 2008 10:32 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home