"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

09 Januari 2008

Siri Bercakap dengan Hantu 3

Shimah. Memang hantu limau. Tiap-tiap hari dia makan limau.

Suatu hari. Shimah kopek limau. Sebahagian besar dia makan. Sebahagian kecil dia hulur kepada Toslan.

"Sorry... I hulur dengan tangan kiri!"

"Tak apa... kalau you hulur dengan mulut pun tak apa."

Eeeeeeeiiiuuuoooo...

"Gatal!"

34 Comments:

Blogger siew said...

ingatkan cerita 'hantu kopek'
ha ha ha

Januari 09, 2008 12:27 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Memetik kata-kata anak saudara aku masa menonton VCD itu hari.

"Mana hantunya pak cik?"

Haha

Januari 09, 2008 12:57 PTG

 
Blogger deOughtred said...

hehehehe...
Shimah kopek limau
Limau Shimah kopek
Kopek limau Shimah
Shimah limau kopek
Limau kopek Shimah
Kopek Shimah limau

dugong, aku rasa ni cite hantu kopek.. hahahah

Januari 09, 2008 1:46 PTG

 
Blogger siew said...

bro naga,

depa suma mencarut sbb depa ckp 'kopek'

kasi ban sama depa...
ha ha ha

Januari 09, 2008 2:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Siew,
Ha ha. Hantu kopek pun ok juga. Ha ha.

Dug,
Tuuuuuuu! Hantulah tu.

Deo,
Hantu kpek juga? HA HA.

Januari 09, 2008 2:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Siew,
Bukan mencarut tu. Tu klinikal tu. Ha ha.

Januari 09, 2008 2:19 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

pehal mencarut-carut nih?

Naga, patutnya kau tulis..

"Shimah kopek buah dadanya.."

eeeiiii...

Salah taip. "Shimah kopek buah adanya...

ADANYA....!"

*camana buleh silap taip nih...*

Januari 09, 2008 2:57 PTG

 
Blogger K.E said...

Nama pun Siri Bercakap dengan Hantu. Suka hati hantulah nak cakap apa kan kan kan...?

Januari 09, 2008 4:02 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Po,
HA HA HA HA HA!

Ke,
:)

Januari 09, 2008 4:06 PTG

 
Blogger siew said...

'Nama pun Siri Bercakap dengan Hantu. Suka hati hantulah nak cakap apa kan kan kan...?'

dr ayat ni br aku dapat menganalisa siapakah hantu sebenarnya....

Januari 09, 2008 4:20 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Hantu punya Toslan!

Eh! Toslan...Lan juga tu. Hehehe!

Januari 09, 2008 4:31 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Ha Ha Ha...!!

"Gatal!"

Januari 09, 2008 4:54 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

aku dah nak seram dah... tiba tiba... potonggggg....

Januari 09, 2008 5:28 PTG

 
Blogger el-Maaniq said...

kalau ludah kira pakai dengan mulut juga tak?

Januari 09, 2008 5:57 PTG

 
Blogger waterlily said...

Shimah tu tak dak tgn ka? Sampai si Toslan tu suruh guna mulut..Bang naga, saya syak guna mulut lagi best dari tangan kut..saya syak laaaa..

Januari 09, 2008 8:24 PTG

 
Blogger Pa'chik said...

shimah tulung garu tak?
dengan tangan kiri ke dengan mulut?

ekekeke....

Januari 10, 2008 11:43 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Ha ha. Kau tengok Berita RTM malam ni - depa interview aku pasai Mamak JB takmoh dah juai roti canai. Psssst! Aku guna nama lain. HA HA.

Nura,
Ha ha.

Ontah,
Ha ha.

Manik,
Ada ludah kena guna siku ka? Ha ha.

Waterlily,
Tak tau pula aku tu... Aku ni desen. HA HA HA HA HA.

Chik,
Shimah tak garu. Dia lap lap ja dengan towel goodmorning. HA HA.

Januari 10, 2008 4:39 PTG

 
Blogger LediAgli said...

moral nya, lain kali kopek limau guna mulut ka?

Januari 10, 2008 9:22 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Hantu Limau
Hantu Rimau

Apek tu tak tau nak bezakan.

Januari 11, 2008 8:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Agli,
Tak. Moralnya - kopek dan mulut memang ada kaitan. HA HA.

Mau,
Aku panggil kau 'Mau' - merujuk kepada Rimau, Limau, Lemau, MauFakat ha ha, KelimuMau ha ha...

Januari 11, 2008 8:47 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

isk isk.....naga mmg nakal!

Januari 11, 2008 1:33 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Tertib mengurat hantu.

ha ha

Januari 11, 2008 3:01 PTG

 
Blogger zizie ali said...

kerana pulut santan binasa
kerana mulut...

Januari 11, 2008 4:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Oh, iye ke? Ha ha.

Dug,
Ha ha.

Zz,
... macam2 boleh TERjadi wo. Ha ha.

Januari 11, 2008 5:18 PTG

 
Blogger mangosteenskin said...

kalau dah hari2 makan limau, sebahagian kecil saja bagi orang, mestilah kena panggil hantu. cuba hari2 beli limau banyak2, hari2 bagi orang.

kena panggil malaikat kot.

Januari 12, 2008 9:52 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

macam mana hantu bercakap?

Januari 12, 2008 3:17 PTG

 
Blogger pHu YinG said...

Shimah bagi guna tangan kiri, dia tak ikhlas tu. Dia memang nak hulur dengan mulut.

Eeeeeiioouuuuuu......

Januari 13, 2008 11:55 PG

 
Blogger Op said...

skrg musim limau kat pasar2 besar. "limau mandarin mulah-mulah, saiz s"

Januari 13, 2008 4:56 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Mangos,
Orang panggil 'keramat hidup' kot, entah. Ha ha.

Art,
"Eeeeeeiiiuuuuooooo!"

Ying,
Ha ha. Biasalah tu. Ha ha.

Op,
Ahad ni jom Jalan Pasar. Beli limau.

Januari 14, 2008 8:41 PG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Hoh, lucah sungguh hang ni!

Hang la satu-satunya blogger simbol seks.

Ha ha!

Januari 14, 2008 9:02 PG

 
Blogger amyz! said...

Sorry. Type tangan kiri. Type pakai mulut tak boleh.

Eiiiiooouuu..

Januari 14, 2008 11:36 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Khal,
HA HA. Blogger simbol sex! HA HA HA HA HA.

Amyz,
Ermmm... memanglah mulut kau tak boleh nak digunakan untuk menaip... tapi, boleh digunakan... ermmmm... ermmmm... macamana ek nak aku cakapkan... ermmmm... aaaa... ermmmm...

BHA HA HA.

Januari 14, 2008 12:58 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Amyz, Naga,

aku dah mula berfantasi dah ni, cilakak

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Januari 14, 2008 1:43 PTG

 
Blogger areyoung said...

hantu

Januari 14, 2008 5:30 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home