"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

15 Julai 2007

Merrie Melodies: 2007

Muhammad dah lelap. Kecewa betul dia kali ini. Sebab? Sebab aku betul teka Uzbek 5 - Malaysia 0.
.
.
.
.
.
Muhammad teka Uzbek 20 - Malaysia 0.

Ha ha.

30 Comments:

Blogger Gelembai said...

aku ingat kau yg tidorr

Julai 15, 2007 7:27 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

HA HA HA HA

Julai 16, 2007 8:54 PG

 
Blogger d'arkampo said...

aku tak faham kenapa ramai yang mengutuk dan mengeji pasukan kebangsaan.

Mereka bermain baik.
Mereka bermain penuh sistematik.
Mereka bermain dengan kesungguhan.

Apa yang hendak dikeluh-kesahkan dengan kekalahan? Biasalah, adat bermain.

Bukankah pasukan Malaysia pernah menewaskan pasukan MyTeam beberapa tahun dulu? 2-1 kalau tak silap aku.

Bukankah namanya menang tu?

ha ha ha ha ha

Julai 16, 2007 9:07 PG

 
Blogger Rjuna said...

Timbalan sudah letak jawatan, orang2 bawahan bila lagi?

Julai 16, 2007 11:34 PG

 
Blogger Pa'chik said...

"kalau menang alhamdulillah, kalau kalah, terima saja lah" kata dr yang kaki pengkaq, tapi nak jaga hal bola.

Dia lupa nak sebut, "kalau kena belasah..."

Julai 16, 2007 12:57 PTG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

ha ha

Bubarkan saja FAM. Takpayah la Mesia masuk mana2 perlawanan utk mengelakkan dari 'titik' oleh rakyat Mesia!!!

Julai 16, 2007 1:24 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Jadikan guli sekan nombor 1 malaysia pulak.

Julai 16, 2007 1:26 PTG

 
Blogger kemat said...

harap2 pengurusan baru (kalau ader la..kalu yg lamer dok kat situ gak, sama jer) mampu menaikkan semula nama skuad harimau kumbang nie

Julai 16, 2007 1:53 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

jom betting m'sia iran..
huahuahua..

Julai 16, 2007 2:55 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Padang Stadium Bkt Jalil itu tak betul-betul rata, itu pasal kena 1 - 5, 0- 5.

Ha ha ha!

Julai 16, 2007 3:57 PTG

 
Blogger ayobkelubi said...

Persatuan Bolasepak Amatur Malaysia sebenarnya. :)

Julai 16, 2007 4:50 PTG

 
Blogger Tifani Teh said...

Apa, PONDAN agaknya atas padang tu...


yang benar,
saya si kaki bangku.

Julai 16, 2007 5:22 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Eh..... Mesia ada team bola ka?

Julai 16, 2007 5:22 PTG

 
Blogger Samurai said...

Mana-mana player negara lain yang merasa nak score gol, lawan dgn M'sia. Huhuhu..

Julai 16, 2007 5:29 PTG

 
Blogger tapai said...

Aku rasa Malaysia patut hantar MyTeam je lawan. Ha ha ha!

Dulu kecoh tak hengat bila Lah yang tua tu nak buat perlawanan persahabatan dengan MU. Sekarang, dah kena sayur camni.. Ha ha ha!! Padan muka!!

Julai 16, 2007 7:42 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

ha ha aku teka uzbek 45 malaysia -90 ha ha ha

Julai 16, 2007 11:42 PTG

 
Blogger spyz said...

"kekalahan adalah tradisi, kemenangan hanyalah illusi"

dulu, at least kita boleh label 'jaguh kampung', cuma menang di tempat sendiri.
la ni??

p/s aku terhibur baca komen2 kontot SMS diruang tepi akhbar ttg bola nih. sungguh.. menghiburkan sekali...

Julai 17, 2007 7:08 PG

 
Blogger Pa'chik said...

ada orang kata.. kita bukan kena belasah... itu hadiah sempena

5-0 tahun merdeka...

sebab tu china nak siasat, pasal apa malaysia buleh boh gol sebijik...

5-1.. itu tahun depan.

Julai 17, 2007 10:10 PG

 
Blogger amyz! said...

Hahaha.

20 - 0? Oh, alangkah hinanya pasukan Malaysia di mata Muhammad.

Aku teka Uzbek 10 - Malaysia 1. Ok la. Aku tak sekejam Muhammad.

Julai 17, 2007 1:31 PTG

 
Blogger Sastri said...

hmm... dengan iran?

Julai 17, 2007 3:35 PTG

 
Blogger The Boss said...

bile la nak tengok malaysia masuk world cup

Julai 17, 2007 6:43 PTG

 
Blogger aL-MaRBaWi said...

"Malaysia?
Bola Sepak?

Tiada istilah bola sepak pasukan kebangsaan di Malaysia sejak tahun 2010..."

Dialog masyarakat Malaysia sekitar tahun 2020 atau awal lagi barangkali...

Julai 18, 2007 12:47 PG

 
Blogger ~qudwah_mardihah~ said...

ha ha ha ha ha ha

sebab tu pilihan hati manchester united..Beckham pun besh!!

Julai 18, 2007 8:52 PG

 
Blogger yaabbna said...

Tanda2 besar kiamat ialah Malaysia layak ke piala dunia...Kata kawan aku.

Dua dah letak jawatan.skrg ni rakyat malaysia tgh tunggu raja yg bkn raja je letak jawatan.

Mlm ni kita tgk pesta lagi.

Julai 18, 2007 11:40 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

ha ump!

Julai 18, 2007 5:38 PTG

 
Blogger lin@ima said...

off topic...

si naga-naga...rasa-rasa masa kecik2 dulu ada dengar satu lagu (tak ingat by whom) antara liriknya ada menyebut si naga-naga... is this just my imagination?

Julai 18, 2007 9:04 PTG

 
Blogger zuldean07 said...

Kata Norizan, Malaysia menentang pasukan yang kuat...

Julai 19, 2007 1:36 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Everbodyyy,
Am back!!!!!

Julai 20, 2007 8:53 PG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

bro lu mmg baik hati!

Julai 20, 2007 12:34 PTG

 
Blogger ajami said...

Salaam bro..

tompang lalu.. aku terbaca kat majalah KLue psl website/contest nih!... dateline 24july!... cepattt!

http://www.apostrophegallery.com/

p/s.. ker kau dah antar?

Julai 22, 2007 11:48 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home