"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

27 November 2006

Rasa macam-macam

Kami duduk berkeliling. Di meja bulat. Di sebuah restoran. Di pinggir kota raya.

Vo Vince kata, “Wo! Dia komen novel aku hingga aku rasa macam nak menangis!”

Tok Limau kata, “Wo! Kau rambut panjang pun ada ‘rasa macam nak menangis’ ke?”

Kami mengekek. Ketawakan Vo Vince.

Di hari lain. Kami duduk berkeliling, lagi. Di meja empat segi. Sambung-sambung bagi jadi panjang. Di sebuah restoran. Di tengah kota raya.

Vo Vince ‘lepaskan’ rambut dia yang panjang tu. Rambut dia terkena lengan aku. Wo, aku rasa macam lain…

Aku kata, “Wo!!!”

Vo Vince kata, “Wo!!!”

Aku kata, “WO!!!?”

Vo Vince kata, “WO!!!???”

SINAGANAGA BUKAN STRAIGHT EDGE!

27 Comments:

Blogger Ron97 said...

WOooo?

November 27, 2006 12:21 PTG

 
Blogger esis said...

fuuuuyoooooo

November 27, 2006 12:36 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Oh la la!

November 27, 2006 12:55 PTG

 
Blogger vovin said...

wohoho!

November 27, 2006 2:21 PTG

 
Blogger d'arkampo said...

Voooooo...

November 27, 2006 2:29 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Aku pun berkata kepada Bo Bin, "Lu dah syampu rambut lu? nampak lebih bermaya berkilat."

Woooo!

November 27, 2006 2:54 PTG

 
Blogger Usop said...

Benda kecik je tu...

Kau akan tentu nangis bila tak ada siapa baca dan komen blog engkau.

Itu baru masalah besar!

November 27, 2006 2:55 PTG

 
Blogger Mat Jan said...

tadak kredit nak balas sms. check email dude

November 27, 2006 3:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Limau,
Wo?

Sop,
Wo' o!

MatJan,
Wo??? Ok, aku dah check email dah.

November 27, 2006 3:30 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

rock mesti nangis. macam awie.

November 27, 2006 3:36 PTG

 
Blogger esis said...

guna sunsilk pink vo vince tuh. sama macam IMPIAN ELYANA

November 27, 2006 3:52 PTG

 
Blogger Tifani Teh said...

Vo Vince kata "kami dah jemu dgn jgn puji-pijuan."

Vo Vince beri aku kebenaran utk kritik kudeta.

November 27, 2006 3:59 PTG

 
Blogger .:HalogamoRa:. said...

WO! teknik rebonding ke?

November 27, 2006 4:27 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Gitar Tongtong,
Wo???

Esis,
Entah! Itu kau kena tanya Vo Vince sendiri!

Molus,
Ha ha. Ya ya. Ada kebenarannya cakap Vo Vince tu!

November 27, 2006 4:32 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Bukan. Rambut Vo Vince memang semula jadi macam tu. Lurus macam ekor kuda. Ha ha.

November 27, 2006 4:34 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Bela rambut panjang ni banyak pakai duit wooo... Syampu cepat habis...!...!

November 27, 2006 4:41 PTG

 
Blogger vovin said...

ESIS

IMPIAN ILYANA kay!

ELYANA dalam cerita DUNIA BARU

ELYANA cute!

Sapa kata kepala dia besar aku pukul!

November 27, 2006 4:44 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

dia belum kawin.. jarang2 mandi wajib lagi....

November 27, 2006 4:46 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
Rambut Vo Vince lebih panjang daripada rambut Natasya... aaaa, i mean, panjang dari rambut Elyana. Ha ha.

Vovin,
Ok ok. Elyana sungguh cantik!

November 27, 2006 5:07 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

ishhhhhh...tak paham aku!!

November 27, 2006 9:37 PTG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

en naga .. review sikit...hahahaha

November 28, 2006 12:17 PG

 
Blogger Pa'chik said...

baru semalam masa nak balik rumah kawan saya jumpa perempuan rambut panjang sampai ke betis, toleh lagi sekali terus hilang...

Wooouuuuuu!!!!

November 28, 2006 1:22 PG

 
Blogger Dhani said...

wo! blog ni kuar paper. wo wo wo! :D

November 28, 2006 8:51 PG

 
Blogger famia said...

straight ke ko nage?
macam musykil jeeeee..
ahkahakaks

November 29, 2006 9:12 PG

 
Blogger samurai said...

guna jari pun boleh.

November 29, 2006 9:14 PG

 
Blogger daun said...

wooo.. seram

November 29, 2006 2:32 PTG

 
Blogger EEzWany said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Disember 01, 2006 5:35 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home