"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

15 Ogos 2006

What a Stupid I Am

"Saya kesal (dengan apa yang telah berlaku)..." Rais Yatim.

"I sound like stupid if I speak in Malay." Pelakon Kanak-kanak yang sungguh comel.

"Sepatutnya dia kata, excuse me teacher, may I speak in English, because my bahasa Melayu is not so good!" Nordeen.

KOMA

"If the film mencemar budaya, let's do it more often!" Pelakon Kanak-kanak yang sungguh comel.

Dik,
Pepatah Rusia ada mengatakan, 'tali berguna apabila ia panjang, kata-kata pula lebih berguna apabila ia pendek'. Jadi, apabila adik cakap banyak - adik kelihatan sungguh bodoh dan hodoh.

Oh ya, satu lagi, adik boleh tak berlakon adegan bersetubuh macam kakak Helly Berry dalam filem Monster's Ball? Ha ha.

32 Comments:

Blogger BP said...

And now, she does looks STUPID, even without talking in Malay.

Jom kita gelakkan diaa..HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHHA...

Ogos 15, 2006 9:02 PG

 
Blogger The-Mulan said...

ha'ah,..
banyak bunyik pulak dia.

Ogos 15, 2006 9:04 PG

 
Blogger Tok Rimau said...

Budak kecik. Apa yang mahu kita harapkan dari budak kecik ini?

Ironi. Dalam Gubra- watak suami Orked mengutuk perempuan simpanannya depan Orked sebagai Stupid.

Ogos 15, 2006 9:58 PG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Yeap..

she does look stupid Pak !

Hm..mau rendang kepiting? Silakan mencoba resepinya yang telah saya posting di blog :)

Salam

Ogos 15, 2006 10:21 PG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Yeap..

she does look stupid Pak !

Hm..mau rendang kepiting? Silakan mencoba resepinya yang telah saya posting di blog :)

Salam

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Ogos 15, 2006 10:22 PG

 
Blogger kingbinjai said...

aiya bang naga!!!!!! isen kita sama plak ari ini

Ogos 15, 2006 10:33 PG

 
Blogger esis said...

haha aku baru nak post entry pasl nih. xmau la nanti kata tiru. hahaha

Ogos 15, 2006 10:49 PG

 
Blogger Nizam Rusli said...

haha!

Ogos 15, 2006 11:10 PG

 
Blogger artisticklytouch said...

Dia ada hak untuk bersuara. Cara yang dipilihnya extreme sungguh. Suara itu memberitahu atau menceritakan?

Ogos 15, 2006 12:11 PTG

 
Blogger vovin said...

Nasib baik aku suka Elyana.

Elyana tak stupid.

Elyana manja.

Ogos 15, 2006 12:12 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Limau,
Betullah tu. Apalah yang kita nak harapkan sangat dari budak kecik... Cuma, kalau lagi lima tahun dia selesa untuk berlakon adegan persetubuhan macam Helly Berry tu - aku betul-betul salute kat dia laa.

Eh, kau ingat lagi tak wayang cerita Noor Kumalasari kena rogol dengan Mahmood June (EMA? TEBM? MHE??)??? Masa NK terbangun dari tidur - pangkal buah dada dia yang kecil itu ternampak sikit. Pergh! Masa tu, aku rasa, NK adalah pelakon adegan pasca persetubuhan yang terbaik! Masa tu laa... Ha ha.

Buk dokter,
Jangan kita nak fikir-fikirkan sangat! Ini semua daki dunia semata. Ha ha.

Ogos 15, 2006 12:15 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

HA HA HA HA HA...

Ogos 15, 2006 12:19 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Art,
Dan kita, ada hak untuk tulis apa saja tentang dia! Ha ha.

Kata Pyan, "kalau suka - boleh! tapi jangan puja. aku bukan api. atau, kau majusi!"

Tabik Pyan! Maaf, malam itu, aku terlupa minta kartu perniagaanmu.

Vovin,
Pssst! Elyana tak teringin ke nak berlakon dengan 'akak' Orked? Ha ha.

Ogos 15, 2006 12:20 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Pepatah India ada mengatakan, 'kata-kata ibarat tali, kalau panjang ia boleh menjerut leher!'

Ya! Strawberry adalah antara berry yang disukai ramai. Begitu juga Blueberry, Gooseberry, Blackberry dan Raspberry. Tapi saya paling suka Cranberries dan Helly Berry!

Hmm.. yummy!

Ogos 15, 2006 12:21 PTG

 
Blogger Attoch said...

dont talk without knowledge... :)

Ogos 15, 2006 12:27 PTG

 
Blogger spyz said...

FFM18 - "the voters has spoken!!"

FFM19 - "If the film mencemar budaya, let's do it more often!"

terbukti sungguh, memang sudah tercemar budaya melayunya...

kesian mak bapak dia, tak pasal2 org kata tak reti mendidik anak. tapi aku rasa, the real culprit is.. well, u-know-who... (sori for my bahasa rojak, i sound look bijak when i speak rojak :-) )

aku tak tau kenapa u-know-who tu offended sgt dgn label 'mencemar budaya' yg dilemparkan kpd dia. even dlm filem dia yg belum release lagi tu pun dia highlight benda yg sama..

Ogos 15, 2006 2:14 PTG

 
Blogger spyz said...

opsss.. tertinggal..
i dont mind dia nak cakap bahasa apa pun, tapi.. aku rasa dia kurang ajar, the 2nd sentence..

p/s for non-astro viewers, utk berlaku adil, awal sebelum tu masa dia berduet dgn mawi utk mengumumkan/menyampaikan hadiah, memang dia ada speak malay pun, baca skrip, memang tak natural sungguh...

Ogos 15, 2006 2:24 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Nama pun budak kecik....

..tapi kalau tengok betul2, 'besar' juga apa..hehehe

Ogos 15, 2006 2:34 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

786,
Helly Berry? Ermmmmm... Yummy!

Toch,
:)

Spyz,
Kalau kau tulis kat blog kau panjang semacam mana kau komen kat blog aku ni, kan ke 'menarik'! Ha ha.

Purp,
Well, aku suka tengok dia pakai baju kurung kena tiup angin dari depan dalam Sepet.
Muerekekekekekee...

Bertuah laa kau angin!

Ogos 15, 2006 2:40 PTG

 
Blogger hana_kirana said...

she does looks stupid in the commercial break "Wangi...."

Ogos 15, 2006 3:48 PTG

 
Blogger .:HalogamoRa:. said...

alaaaahaaai.....adik oi!

Ogos 15, 2006 3:59 PTG

 
Blogger supersomething said...

quote: "Oh ya, satu lagi, adik boleh tak berlakon adegan bersetubuh macam kakak Helly Berry dalam filem Monster's Ball? Ha ha."

komen: hahahahahahahahahahahahahahaaa

Ogos 15, 2006 4:01 PTG

 
Blogger Ron97 said...

how o'clock now?

Ogos 15, 2006 4:12 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Hana,
Kau cemburu ek? Ha ha.

Amor, Some,
Ha ha.

Ron,
Salah tu! Yang betulnya, "What time is the now?"
Ha ha.

Ogos 15, 2006 4:25 PTG

 
Blogger Bukunota said...

ooo... cerita budak-budak.

Ogos 15, 2006 4:34 PTG

 
Blogger Bukunota said...

spayz,

orang kata, jangan letak cili kat monyet. nanti terkinja-kinja dia.

ops.. silap.. aku cerita pasal zoo di kampung kami

Ogos 15, 2006 4:36 PTG

 
Blogger tuan tanah said...

alahai, sedih.
kalau sekalipun tak reti berbahasa Melayu, janganlah memperlekeh. saya kenal dan jumpa banyak bangsa yang eropah dan tidak eropah di sini, masing-masing kalau boleh mahu sahaja menuturkan bahasa ibunda sendiri.

Ogos 16, 2006 4:33 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Guys,
Budak tu bagus, sebenarnya. Emak dia pun bagus, sebenarnya. Salah 'mentor' kot ni, entah! Ha ha.

Sudah. Mari kita lupakan. Kisah Syarifah yang seorang ini. Berserta rasa marah-marah pak menteri. Kita ada banyak lagi kerja nak buat.

Jom pi sokong projek ELARTI NeoHikayat!

Ogos 16, 2006 8:51 PG

 
Blogger Sufian said...

Tapi... tapi... ELARTI tu projek ... mencemar... budaya.... (boleh tak benda kotor dicemar?)

En X sudah hubungi kau?

Ogos 16, 2006 9:40 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Sufi,
Rasa2 macam dah pernah Enche X hubungi aku... Tapi... lupa dah laa.
He he.

Ogos 16, 2006 1:08 PTG

 
Blogger umaq_eiman said...

kesian dah jahil jadi juara pula... juara liga jahil jahil semalaya...
eh,.. pepatah arab ada mengatakan tali ibarat kata biar cukup jangan lebih kalau lebih nantikusut masai.. kalau kurang nanti tak sampai,..

sian budak budak sekarang belum matang sudah dilucahkan...

Ogos 17, 2006 8:45 PTG

 
Blogger setan jambang said...

hmmm... terlalu optimis.

kita lebih terusik dengan perkataan, namun pada hakikat, kita sememangnya telah tercemar dek perbuatan kita sendiri.. lihatlah sekeliling..

Tundinglah jari kemana pun, hakikatnya, budaya telah tercemar...

Ogos 21, 2006 4:02 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home