"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

27 Julai 2006

Gaya Seni Ciptaan Budi

Image Hosted by ImageShack.us

Tu ti tu ti nu ni nu ni!

23 Comments:

Blogger hana_kirana said...

Nyanyian klasik kaum buaya err maksud aku naga ke tu?

Julai 27, 2006 10:06 PG

 
Blogger vovin said...

buat ngeband ke?

Julai 27, 2006 10:29 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

black magic woman - ada berani???

hehehehe

Julai 27, 2006 10:56 PG

 
Blogger blackpurple said...

Kepalanya, sekali pandang macam kambing...dua kali pandang macam buaya... tapi yang pasti bukan naga la... hehehe

Julai 27, 2006 2:21 PTG

 
Blogger esis said...

gambo xleh tgk...

ada X aje.

Julai 27, 2006 3:20 PTG

 
Blogger esis said...

hahahahha aku da nampak. naga hijo. dah tak ada api dari mulut soljah?

Julai 27, 2006 3:21 PTG

 
Blogger The-Mulan said...

naga yang chomel. tapi walaupun chomel, ciri-ciri kenagaan tetap ada.

err err tapi yang tak tahan tu,.. gitar tu,.. kaler pink lah pulak!!

hahaha

Julai 27, 2006 4:21 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

WOw! pandai betul abang melukis.

Tolong lukis gambar dugong boleh bang?

Julai 27, 2006 4:42 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

Tu ti tu ti nu ni nu ni

iklan jajan?

Julai 27, 2006 5:10 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Hana,
Hendrix pernah nyanyi "tu ti tu ti nu ni nu ni".

Vovin,
Ngeband? Ha ha. Macam ngebir je weh!

Purp,
Ha ha. Naga manja...

Esis,
Naga nak main gitar le pulak....

Mulan,
T shirt utk staf SINDIKET SOL-JAH = pink color!
Op, ada berani? Ha ha.

Dug,
Mana ada aku lukis.... Aku rembat kat dalam enternet je.... Ha ha.

Gitar,
Hendrix pernah nyanyi "tu ti tu ti nu ni nu ni".

Guys,
Datuk Liow dah pilih design t shirt utk LARIAN MERDEKA NFC yang aku design - so, kalau kau orang berlari sama nanti - kau orang dapat pakai t shirt wi' my design lee....

Pada 27 Ogos rasanya. Penyertaan adalah PERCUMA!!!! So, lihat iklan di media2!

Julai 27, 2006 7:28 PTG

 
Blogger rasso said...

naga yang seksi n seksa ngan gitarnya

Julai 27, 2006 7:34 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Pak....:) Aku ingin kau gambar BUAYA DARAT pak !!

Atau kalau nggak..gambar aja anak ayam Shafiya :)

:D

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Julai 27, 2006 8:01 PTG

 
Blogger Romantis Selatan said...

Buaya itu sungguh rock!

ROCK! ROCK! ROCK!

Julai 27, 2006 8:47 PTG

 
Blogger Sayuti said...

buaya bertanduk bermain gitar.

HAHAHA.

Julai 27, 2006 9:21 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

chewah! tak malu, suar tak pakai!

Julai 27, 2006 11:39 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

" ku bersiar seorang diri, menghayun buaian bayi". ke salah baku tulis tu?

Julai 28, 2006 1:20 PG

 
Blogger singabeng said...

bro, wat cover album best gak tu

Julai 28, 2006 7:39 PG

 
Blogger salina said...

hari ni, encik naga terlupa men'zip' begnya. Eheh.

Mamai atau tekanan kerja encik? :p

Julai 28, 2006 8:28 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Salina,
Ha ha. Ini seorang lagi ahlil Menara Orkid ya? Nampak aje kau beg aku yang tak berzip... Apsal tak jerit, "Nagaaaaaa!!!!! Zip beg oit!!!!"

Dah sampai kat stesen baru aku sedar beg tak berzip. Nasib baik tak bawa banyak barang. Tak kalu, berterabur le.... Alahai!

Jones,
"... apa hendak di cari? gaya seni ciptaan budi!..."
Tiung tiung! Tu ti tu ti nu ni nu ni... Ha ha.

Julai 28, 2006 8:41 PG

 
Blogger singabeng said...

dude, itu naga bukan buaya, walaupun bro naga kita ni buaya aktif .. ahahaha

Julai 28, 2006 9:38 PG

 
Blogger rasabaik said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Ogos 01, 2006 2:49 PG

 
Blogger rasabaik said...

sedikit info:
frank zappa "meninggal" pada hari sabtu 6 disember 1993. sebenarnya dia main drum dulu, baru pegi ke gitar. pd tahun 1988 dia tinggalkan gitar & menggunakan synclavier. jadi kau boleh lukis naga main gitar, drum & synclavier.
yg berbunyi 'tu ti nu ni' (reent-toont-teent-toont-teenooneenoonee) tu sebenarnya ialah si ike willis (guitar, vocals) dlm lagu Outside Now yg mengisahkan musician yg baru keluar penjara.
disertakan lyricnya utk dimamah bersama...

"Frank Zappa Outside Now lyrics"

Frank zappa (lead guitar, vocals)
Ike willis (guitar, vocals)
Mike keneally (guitar, synthesizer, vocals)
Bobby martin (keyboards, vocals)
Ed mann (percussion)
Walt fowler (trumpet)
Bruce fowler (trombone)
Paul carman (alto saxophone)
Albert wing (tenor saxophone)
Kurt mcgettrick (baritone saxophone)
Scott thunes (bass)
Chad wackerman (drums)
Eric buxton (vocals)

These executives have plooked the fuck out of me
And there’s still a long time to go
Before i’ve
Paid my debt to society.
And all I ever really wanted to do was
Play the guitar
’n bend the string like:
’reent-toont-teent-toont-teenooneenoonee’

I’ve got it!
I’ll be sullen and withdrawn --
I’ll dwindle off into the twilight realm
Of my own secret thoughts!
I’ll lay on my back here ’til dawn,
In a semi-catatonic state
And dream of guitar notes
That would irritate
An executive kinda guy...
Well, I guess that one did the trick!
If they only coulda heard it,
Half-a-dozen of ’em woulda strangled
While they was suckin’ on each others’ dick!

But that was just a bunch of
Imaginary notes I played --
Just a little extra somethin’
To keep me goin’ from day to day
But that’s okay --
I’ll be gettin’ outta here pretty soon --
Then I won’t have to live
In this ugly fuckin’ room

I can’t wait to see what it’s like
On the outside now...

I can’t wait to see what it’s like
On the outside now...

I can’t wait to see what it’s like
On the outside now...

I can’t wait to see what it’s like
On the outside now...

Ogos 01, 2006 3:18 PG

 
Blogger rasabaik said...

sori. musician yg BELUM dibebaskan. dipenjara kerana music diharamkan.

Ogos 01, 2006 3:28 PG

 

Catat Ulasan

<< Home