"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

17 Julai 2006

Rahsia Pohon Cemara

"Kami akan berkahwin!”
INI BUKAN 'WARTA BERITA'!

"Kami sudah tak sebumbung!"
INI PUN BUKAN 'WARTA BERITA'!

18 Comments:

Blogger sinaganaga said...

Y. Bhg. Datuk,
Sukacita ingin memberitahu, saya ada menyediakan perkhidmatan membuat gubahan hantaran berupa 'ular sawa' daripada tuala mandi.

Jika berminat, hubungi saya di nombor 017-ULAUSAWE.

Oh ya, lupa pula saya... Nama saya NAGA.

Ma'asalam!

Julai 17, 2006 2:12 PTG

 
Blogger Ron97 said...

ko perlu listkan senarai pakej
1. tuala mandi tebal
2. tuala mandi mydin
3. tuala lap peluh
4. tuala wanita

Julai 17, 2006 3:04 PTG

 
Blogger blackpurple said...

YB Datuk, Saya ada menyediakan perkhidmatan men'trim' misai...

he he he..

Julai 17, 2006 3:23 PTG

 
Blogger sayangmama said...

aku lepas ni nak cukur misailah!

Julai 17, 2006 3:25 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

semoga aku dijemput hadir...!! errkk..

Julai 17, 2006 5:12 PTG

 
Blogger esis said...

arrrgh kini ramai rakyat malaysia yang keciwa.

makin ramai artis lelaki tak berkahwen...

Julai 17, 2006 5:20 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

Aku tahu origami saputangan.

Lipat. Lipat. Lipat.

Tarik.


Voila.

Jadi coli!

Ha ha ha.

Julai 17, 2006 5:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ron,
Ha ha.

Purp,
Ha ha.

YangMa,
Aku pun nak cukur misai jugalah! Ha ha.

Ontah,
Tak payah pergila... Ha ha.

Esis,
Nordeen kata, “dia nak cuba tackle Adam!" Ha ha.

Rimau,
Ajar aku! Ajar aku!! Weh!

Julai 17, 2006 5:45 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

agaknya datuk sudah 'booking' set karaoke tak?

Julai 17, 2006 7:23 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Pak..

Pesan satu hantaran nya ya..

Tapi pesan yang berupa BUAYA DARAT

:-D

Julai 17, 2006 7:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Gitar,
Datuk beli 'mic' je dulu.... Ha ha.

Buk dokter,
Bisa aja dong! Ha ha.

Julai 17, 2006 7:31 PTG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Pak...8 tahun lagi anak aku dah pasti bisa goreng telur..:D

Dan 25 tahun lagi bisa bisa aku dah ada 2 orang cucu :-D

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Julai 17, 2006 11:04 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

datuk, itu abang power mau ka? :P

Julai 17, 2006 11:16 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Datuk mana ada pikir pasal hantaran lagi dah, bang.

EKEKEKEKEKEKEKEK..

Julai 18, 2006 9:45 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

Y. Bhg. Datok,

Confirm Datuk K berjaya mengorat Siti! Confirm kawin. Apa ilmu Datuk pakai? Batang tua dapat anak dara jelita.

PERGHH!!! Sujud aku.. sujud!!!

Ini pengerasnya tok...

1. Pulut kuning
2. Rendang daging
3. Lemang tak mentah di hujung
4. KFC
5. Laici dalam tin beli kat Singapore
6. Anggur tak ada biji
7. Cheese cake
8. Sambal udang kecil-kecil buang biji

Bukan... bukan. Bukan aku nak berguru dengan Datuk K.

Tapi aku nak berguru dengan Tok Naga (Sinaganaga).

Berguru buat hantaran, melipat tuala. HA HA HA

Julai 18, 2006 10:03 PG

 
Blogger sayangmama said...

sambal udang kecil2 buang biji? Biji apa ada pada udang bas?

ha ha ha

Julai 18, 2006 12:10 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

o0o0oo sori silap,

8. Sambal udang kecil-kecil buang kulit bukan biji. udang tak ada biji ekekeke

Julai 18, 2006 12:58 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

aku nak sponsor pronoton dan spring return buat Datuk!

Julai 18, 2006 2:39 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home