"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

07 Julai 2006

Happy ending

Aku. Merungut-rungut. Kerana hidup yang tidak sejahtera. Tapi, tidaklah hingga menginjak-nginjak kaki.

Kata Nordeen, dude yang duduk di sebelah aku itu, oooo, don't worry encik Naga, hidup ni memang macam wayang gambar, last-last selalunya happy ending...

Ooo...

27 Comments:

Blogger dugongsenyum said...

dan hidup tak selalu sesegar dan senyaman daun pudina.

dunia tak seluas daun pudina bang

ekekekeke

Julai 07, 2006 8:48 PG

 
Blogger Ron97 said...

macam mana wayang gambar yang sad ending?

Julai 07, 2006 8:57 PG

 
Blogger kingbinjai said...

hidup juga tidak seperti casanova yang menunggang kuda putih

Julai 07, 2006 9:07 PG

 
Blogger colourful chicken said...

senang je kalau nak peribahasa pasal hidup..
hidup ini bagai roda....ha kan senang...

Julai 07, 2006 9:19 PG

 
Blogger Bukunota said...

naga,

itu filem melayu versi razak dan yusuf kan.

kalau versi yasmin?

tak pun kalau versi amir lagi haru. tak sempat tayang, terus tak ada.

:))

Julai 07, 2006 9:53 PG

 
Blogger .:HalogamoRa:. said...

oooo....itu macam kah? naga bro! hidup ibarat roda kdg kita diatas kdg2 kita dibwh...sumenya ketentuan tuhan yg mmg ada hikmahnya...(ari ni ari jumaat kan?)

Julai 07, 2006 10:24 PG

 
Blogger blackpurple said...

Cerita Hindustan kalau sad ending, mau kena bakar panggung... he he he...

Julai 07, 2006 10:28 PG

 
Blogger vovin said...

Filem Se7en bukan hepi ending.

Titanic pon bukan hepi ending, hero mati last.

Lost In Translation pon kira bukan hepi ending.

Filem Casablanca pon tak de hepi ending.

Citizen Kane pun ending dia sedey gak.

Million Dollar Baby pun karakter utama main. Sad...

Amadeus pun tragic ending gak

Chinatown juga

empire Strikes Back dan Revenge of the Sith juga sad.

Star Trek II: The Wrath of Khan, me. spock mati tu

Ohh, penamat untuk Requiem For A Dream juga antara yang paling tragik dalam sejarah perfileman. Sedih siot.

Pehhh...idup mungkin bagai wayang gambar, tapi endingnya juga pelbagai...

Pehh, ni dah boleh buat entri baru dalam blog aku je!

Julai 07, 2006 11:05 PG

 
Blogger Tifani Teh said...

aku totop sebab aku suka ending yg tak masuk akal...


##bulan tujuh ialah bulan anti-perenial dude##

Julai 07, 2006 11:22 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Tak ada daun lain lagi ke? Ha ha.

Ron,
Entah, gi tanya Nordeen.

Binjai,
Entah.

Chic,
Hidup macam hiduplah, apa pula roda... Ha ha.

Nota,
Macam filem Amir? Ha ha.

Amora,
Kdg2 atas kdg2 bawah - bukan mcm roda saja.... Ada perkara lain yg mcm tu juga. Ha ha.

Purp,
Kau dah belajar buat molotov cocktail?

Vovin,
Kalau begitu, sepanjang umurlah hidup aku tidak dalam sejahtera, alahai.

Molus,
Ooo, kau period ke, ooo...

Julai 07, 2006 11:40 PG

 
Blogger esis said...

mr. sol jah, akhirnya dapat berhibur. pasti

Julai 07, 2006 12:03 PTG

 
Blogger artisticklytouch said...

Hidup sesiapa pun tidak pernah sejahtera pada mata dia sendiri tapi ornag lain mungkin mengatakan yang sebaliknya. Hanya Yang Maha Mengetahui lebih mengetahui

Julai 07, 2006 12:24 PTG

 
Blogger abdullahjones said...

hidup bagai jeans, makin lama makin digemari (oleh gadis-gadis).

Julai 07, 2006 1:47 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

ada. daun lain ada. cik daun contohnya akakkakaka

Julai 07, 2006 2:43 PTG

 
Blogger Gelembai said...

aku masuk panggung untuk tido atau errrr...mmmm...hahahahaha

Julai 07, 2006 2:52 PTG

 
Blogger daun said...

dug and naga.. walaupun ada cik daun.. hidup dia pon tak mcm filem.. hidup cik daun penjang dan melemaskan mcm telenovela brazil.. tanpa dada yang telanjang...

:)

Julai 07, 2006 3:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Esis,
Sol-jah? Ha ha. Aku dapat nickname baru ye. Ha ha.

Art,
Ooo.

Jones,
Ha ha. Walaupun mereka panggil kau pakcik, sebenarnya mereka syok kat kau. Ha ha.

Bai,
Zzzz...

Dug,
Daun. Tanpa dada yang telanjang...
Uwaaah, misteri ni, Dug!

Julai 07, 2006 5:24 PTG

 
Blogger ontahsapo said...

macam cerita doraemon

Julai 07, 2006 5:38 PTG

 
Blogger rudy bluehikari said...

daun: insyaAllah hidup ko bakal tidak bertele-tele nova dlm waltu terdekat. eh, aku kah yg terbau nasik minyak hangat-hangat? :p

Julai 07, 2006 5:59 PTG

 
Blogger The-Mulan said...

cerita yang hepi ending ni selalunya katun je,.. macam katun mulan,.. hehe

Julai 07, 2006 6:08 PTG

 
Blogger Nizam Rusli said...

rasanya saya dah masuk petang tadi, terlepas pandang entri ini.

*pap!

20 comment? hahaha!

Julai 07, 2006 11:44 PTG

 
Blogger zizie ali said...

unt happy ending, kau jgn simpan garfu kat rumah. takut senasib dgn kassim selamat.
kan kau dah kena:
"siapa sinaga-naga? majistrit? lawyer?"

Julai 08, 2006 3:48 PG

 
Blogger kel@mbu said...

semalam aku tengok wayang gambar. dia punya projektor sangkut-sangkut. semua org maki-maki..

hmm.. hidup pun boleh sangkut-sangkut dan kena maki juga.. :)

Julai 08, 2006 8:01 PG

 
Blogger Keluarga Zulkarnain said...

Hi Pak!

Lihat foto kucing cute di bawah make me smile :D

What a stress reliever..:)

Bunda Shafiya

http://keluargazulkarnain.blogspot.com

Julai 09, 2006 4:59 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Ada wayang gambar yang aku tak paham endingnya.

Julai 10, 2006 8:53 PG

 
Blogger arianna adrizal said...

betul juga kata encik nordeen tu. last-last slalu happy ending. yang sad ending tu sebenarnya belum sampai endingnya lagi. :D


*hidup bagai jeans, makin lama makin digemari (oleh gadis-gadis)~ hahaha! ini baru pertama kali aku dengar..

Julai 10, 2006 9:36 PG

 
Blogger Aku Bukan Bidadari said...

lagi satu hidup tu singkat jer, hapy ke tak..sepatutnya kita kena gak hapy sebab kita masih hidup dan belum mati..

**er err errr

Julai 10, 2006 11:41 PG

 

Catat Ulasan

<< Home