"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

18 Ogos 2006

Kena 'feel' ke?

Entri sempena Hari Memperingati Ida dan Ita (pelakon Malaysia) yang bergaduh di set pengambaran.

Dulu. Kak Zara Whites. Kak Tabatha Cash. Pun berlakon juga. Pun berlakon ikut skrip juga. Pun berlakon dengan penuh penghayatan juga. Tak gaduh-gaduh pun.

Ha ha.

21 Comments:

Blogger intanzk said...

Barulah dikatakan, berlakon penuh perasaan. Sambil menyelam, minum air. Bagi sekali. Hehe!

Ogos 18, 2006 2:59 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Intanzk,
Setakat part tampar menampar - belum cukup 'feel' lagi tu... He he.

Ogos 18, 2006 3:13 PTG

 
Blogger tujuh86 said...

Zara White and Tabatha Cash nak hayati apa, dude?! Bercakap macam baca skrip saja, beraksi macam kayu. Kemudian bila ditunggang tunggingkan, mengerang-ngerang saja. Apa yang susah?

Kau perasan tak? Bunyi ngerang-ngerang tu pun studio boleh adjust kasi keluar berulang-ulang.

Ya! Aku syak Kat Ida dan Ita berkelahi berebutkan kau. Siapa yang dapat kutang merah paling besar. Jadi kau ke Penang malam ni?

Ogos 18, 2006 3:39 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Bang Naga, Jigo pun nak merasa gak kutang tu. HAHAHAHAHAHAHAHAHA......

Ogos 18, 2006 4:06 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

786,
Kak Zara ngan Kak Tabatha mana ada 'kayu', dude! Kau cakap tak tengok oranglah!!!! Kau ingat senang-senang ke pelakon Malaysia boleh 'feel' macam dia orang tu? Pergh! Tak boleh buat punya!!! Setakat bertumbuk - Hussein Abu Hassan pun bleh buat dekkk!!!!!! Ha ha.

Ogos 18, 2006 4:12 PTG

 
Blogger Op said...

pelakon pun manusia. kadang-kadang berlakon gaduh, kadang-kadang gaduh betul-betul

Ogos 18, 2006 4:39 PTG

 
Blogger blackpurple said...

Gaduh tarik2 rambut ke tarik2 kutang...hehehe.....

Ogos 18, 2006 5:51 PTG

 
Blogger kunci hilang said...

pelakon bergaduh betul2 di luar, bekerja betul2 di lokasi.
Itu profesional. :D

Ogos 18, 2006 8:31 PTG

 
Blogger Emphbone said...

Ooo...
Baru aku tahu siapa Zara White(s) selepas aku google..

Not Safe For Work!

Ogos 18, 2006 9:58 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

OP,
Perempuan. Kalau tak berebut kutang - bergaduh sebab apalah lagi... Ha ha.

Purp,
Dengar cerita dia lempang dulu. Lepas tu tolak-tolak bahu. Lepas tu kecebur masuk kolam. Ha ha.

Kunci,
Entahlah.

Bone,
Ha ha.

Ogos 18, 2006 11:15 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

pompuan kalo gadoh, buruk.

Ogos 19, 2006 9:08 PG

 
Blogger Cat Cat said...

Abang Naga,
Bila perempuan gaduh, mereka tarik2 rambut... Bila lelaki gaduh, bertumbuk2. Kalau "mak ngah" gaduh, camner ya....?

Ogos 19, 2006 10:50 PG

 
Blogger raden galoh said...

Naga
'Feel' sungguh tu! nasib baik tak herot muka...

p/s: kau tempah baju untuk gi wedding Mas ek?

Ogos 19, 2006 11:32 PG

 
Blogger hakim dirani said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

Ogos 19, 2006 4:41 PTG

 
Blogger hakim dirani said...

Bang Naga,

Padan muka depa, gadoh. dah la orang dok kenai depa.

Lani dah macam boh arang kat muka sendiri. lain kali bergomoi la kat tempat lain. org pon tak tau. nama pon tak tercemaq.

guna akai la..

Ogos 19, 2006 4:44 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Saya dikenali sebagai pengkritik blog. Tugas tidak rasmi saya ialah mengkritik blog.

Saya rasa sungguh bosan... oleh itu...

saya ingin mengkritik blog pada hari ini.

Ogos 19, 2006 9:36 PTG

 
Blogger umaq_eiman said...

ermmm nak komen pon tak selera...
istighfar dah la...
astaghfirullah al azim..

Ogos 20, 2006 5:46 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amin,
Sila-sila!

Ogos 20, 2006 10:32 PG

 
Blogger zizie ali said...

z..a..r..a..w..h..i..t..e. web search. ooooo...

Ogos 20, 2006 10:40 PG

 
Blogger amyz! said...

:-p ceh, kesitu plak~

kalau nak tengok lakon yang betul-betul feel - yang kena tumbuk, tampar, tarik rambut - apa kata nisda dan rita berlakon dengan kak normadiah. (merujuk filem lela manja)

Ogos 20, 2006 9:04 PTG

 
Blogger Bukunota said...

aiman tak kisah.

Ogos 21, 2006 5:33 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home