"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

06 Mei 2011

TENTANG dan KENTANG oleh Saharil Hasrin Sanin

180 naskhah (sahaja) buku-buku ini diterbitkan dan dijual secara online. 20 naskhah (utk setiap satu judul) telah pun dibeli orang secara pukal.

Dengan membeli buku-buku ini anda juga layak/berpeluang untuk memenangi iPad2 tajaan: www.saharil.com

Koleksi 50 esei dan tulisan terbaik dan terpilih yang pernah terbit di dalam blognya selama lebih satu dekad.

























TENTANG 200 mukasurat
RM25 + *RM4 (pos ekspress sahaja)


Koleksi 172 ilustrasi terbaik dan terpilih yang pernah terbit di dalam blognya selama lebih lima tahun.

























KENTANG 200 mukasurat
RM25 + *RM4 (pos ekspress sahaja)

*50 sen tu untuk tambang teksi aku pergi Pejabat Pos, keh keh keh.

Bayaran boleh dibuat ke akaun berikut:
Nama: AZALAN BIN HUSSAIN
Akaun: 1-14141-15430-1 (Maybank)

Kemudian, emelkan bukti pembayaran ke emel : jimimahmud@gmail.com dan pada subjek tulis: BELI TENTANG RM29 atau BELI KENTANG RM29 atau BELI TENTANG DAN KENTANG RM58 <= Jangan salah pesan buku ya! Tulis nama sebenar anda dan alamat yang betul dan tepat (untuk menjamin buku-buku sampai kepada anda).

Kemudian, kami akan pos buku anda, dan balas emel anda dengan menyertakan 'nombor package pos ekpress' untuk anda menyemak sendiri di laman web rasmi Pos Malaysia: http://www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_express_mail_old.asp

Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya buku tidak sampai kepada anda jika status tracking pos ekspress mengatakan: Final Delivery.

Jadi, pastikan anda memberi alamat anda yang valid sahaja.

_______________
Fadli Akiti kata: Ya, Saharil (rujuk filem The Fisher King, nama "Saharil" ini saya suka panggil satu nama iaitu Saharil saja, seperti dialog Robin Williams dalam filem tersebut, "Like Moses") merupakan sebuah fenomena, lebih-lebih lagi kepada mereka yang mengikutinya di blog, dan tulisan-tulisannya seawal majalah Dewan Siswa, Eh! dan seterusnya. Apa yang ada di dalam penulisan penulis segak ini yang jarang ada dalam sanubari penulis lain sehingga saya terpaut dengannya? Lihat sahaja pembukaan bab serta "entri" buku ini: Ini adalah entri blog pertama aku (sebelum ini, laman web aku bukan dalam bentuk blog), dan nampaknya, kita akan mati hari ini!
(Tentang, hlm. 5)


BACA SELANJUTNYA!

35 Comments:

Blogger Lady SharpShouter said...

Encik Naga, saya sudah hantarkan uang dan emelnya... :)

Mei 06, 2011 4:15 PTG

 
Blogger Liza Abd Rahim said...

aisey..maybank pulak..cimb takde ke? Tuan penulis takde buku ni nak beli direct dr dia..x leh eh?

Mei 06, 2011 11:21 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Liza,
Ada juga pembeli yang transfer duit dari CIMB ke Maybank untuk beli buku ni. Mmm, tatau mcm mana mereka buat. :)

Pendek kata, asal boleh transfer - kira ok la.

Mei 07, 2011 8:25 PG

 
Blogger Liza Abd Rahim said...

hahaha..memey la boleh..tp ada bayaran di sebalik agenda transfer itu..kena claim balik kat saharil nanti..

Mei 07, 2011 10:12 PTG

 
Blogger emma said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Mei 10, 2011 7:17 PTG

 
Blogger emma said...

encik naga, saya mau beli both books.. but boleh cash & carry? or i can transfer u the money, then i will collect it from u.. can?

oh lupe nak cakap.. i will be in KL 14-17 may (this weekend)..

Mei 10, 2011 7:19 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Emma,
CNC? Cannnn... Please call me.

Mei 11, 2011 8:52 PG

 
Blogger emma said...

how to call when i dun have ur number? i have pm u via facebook.. reply pls..

Mei 11, 2011 8:11 PTG

 
Blogger hentakbelipat said...

baru selesai email bukti pembayaran

Mei 12, 2011 3:48 PTG

 
Blogger deeya said...

saye da try ban in semalam tp ta boley .. CIMB accaount please ! nak beli buku nie =(

Mei 14, 2011 9:14 PG

 
Blogger hentakbelipat said...

sudah email kan bukti pembayaran

Mei 14, 2011 1:48 PTG

 
Blogger Naim said...

Ya, sudah shoot email.

Terima kasih.

Mei 15, 2011 11:04 PG

 
Blogger Unknown said...

already emailed receipt

Mei 16, 2011 12:30 PG

 
Blogger deeya said...

dah email kan bukti pembayaran okey ! =)

Mei 19, 2011 10:07 PG

 
Blogger Liza Abd Rahim said...

encik dragon.
sila ambil buku Tentang, buka laman 31 - Tentang Paris. Cuba cari typo error di situ..;)

Mei 19, 2011 4:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

typo error mmg ada. sori.

Mei 20, 2011 3:46 PTG

 
Blogger nasyrun nasyrun said...

buku ni ada stok lagi ke

Mei 21, 2011 3:05 PG

 
Blogger deeya said...

bila buku sye nak smpai ?? hurm ~ harap2 sampai arinie la .. xsabar dah nak bace T__T

Mei 23, 2011 8:32 PG

 
Blogger nazier said...

saya juga masih menunggu buku2 itu. tak sabar rasanya utk memiliki dan membaca buku2 tersebut.

Mei 23, 2011 11:41 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

kentang dan cendawan aneh.

Mei 29, 2011 9:11 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Tak ada kah beli buku dapat Ipad? Asyik beli dan berpeluang menang ja.

Ipad tau, bukan pad.

Jun 02, 2011 8:35 PG

 
Blogger Darqis said...

en. naga..dh terima buku2 tu..camne nk menang ipad?huhuhu..nk ipadddddd

Jun 06, 2011 3:56 PTG

 
Blogger famia said...

Aduh, banyaknya buku-buku menarik jualan Soljah yang belum beli lagi. Haiseh... haiseh >_<

Jun 16, 2011 3:17 PTG

 
Blogger kak nam lalat hijau said...

encik naga, masih ada lagi?

Jun 23, 2011 11:56 PG

 
Blogger shandye. said...

buku2 ni masih ada dalam stok ke klu nk beli secara on9?

Julai 04, 2011 6:59 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kak Nam, Shandye,
Masih ada lagi, tapi dah tinggal sedikit. Kurang dari 10 naskhah. Nak beli - kena cepat!

Julai 05, 2011 10:42 PG

 
Blogger neyra shazeyra said...

masih ada?

Julai 26, 2011 9:10 PTG

 
Blogger Pei Pan said...

Ada lagi stok?

Julai 29, 2011 1:15 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Ada tambahan 40 naskhah lagi. Cepat!

Ogos 06, 2011 11:53 PTG

 
Blogger adaNiff said...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Ogos 12, 2011 9:47 PG

 
Blogger Saharil said...

stok baru sudah ada kat naga.. boleh order dari beliau ok. :)

September 15, 2011 5:37 PTG

 
Blogger madtom said...

ada lg ke buku nie???

Oktober 19, 2011 5:01 PG

 
Blogger Abang Zam said...

ada lagi ke untuk bulan oktober ini?

Oktober 30, 2011 10:23 PTG

 
Blogger Aki (kotakitam) said...

Masih ada lagi tak buku2nya?

Februari 03, 2012 6:11 PTG

 
Blogger nadeafu chan said...

ade stok lagi tak bro?

Oktober 01, 2012 1:41 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home