"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

25 Mac 2010

The Honeydrippers (Malaysia) Sdn Bhd

Foto: Jo Ghazali

The Honeydrippers was a rock band of the 1980s. Former Led Zeppelin lead singer Robert Plant formed the group in 1981 to satisfy his long-time goal in having a rock band with a heavy R&B basis. Formed originally in Worcestershire, the band went on to record an EP in the US. In addition to Plant, the band was composed of fellow former Led Zeppelin member guitarist Jimmy Page, Jeff Beck (a former Yardbirds member like Page) and other friends and well-known studio musicians.

Dari kanan ke kiri: Macam Robert Plant dan Macam aaaa... [bukan Macam Jimmy Page atau Macam Jeff Beck]... aaaa, kalau tak Macam Joe Satriani Pakai Snow Cap - Macam Santana kot!

"Alat muzik apa yang kau boleh main?"

"Aaaa... angklung, bang!"

HA HA.

FIN.

[Selingan]


Kata Pipiyapong, "Buku hok terperosok kat dalam sekali tu nampak macam tak islamik. Tapi keliling semua islamik."

Dapatkan STINGARDEN di booth PTS di Pesta Buku Antarabangsa KL. Cepat! Kalau tengok pada laporan bergambar oleh Pipiyapong - buku tu macam nak habis dah, weh!

12 Comments:

Blogger .:HalogAmora:. said...

bayangkan music rock ada elemen angklung pergh! penat tangan nak kasi gegar! haha

Mac 25, 2010 10:52 PG

 
Blogger bb said...

Naga all black, u-wei all white. Side naga lebih dark, belah u-wei, illuminated. Naga ketawa nampak jahat, u-wei senyum sikit nampak ikhlas. Nevertheless, gambar ini macam 'prove' side baik dan side jahat, boleh bersatu in harmony bila conditionnya betul. Sory boss, banyak cakap pulak aku.

Mac 25, 2010 10:55 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
HA HA HA.

Jim Bob,
Hoh, Ying and Yang ni. Di dalam kehidupan - kontras dalam harmoni ni kena ada - baru dinamik! HA HA.

Mac 25, 2010 11:09 PG

 
Blogger . said...

ghambut kena panjang sket+snow cap= baru betol carlos santana!

Mac 25, 2010 11:34 PG

 
Blogger Melissa With Poetry said...

akan pergi kesana this weekend..:)

Mac 25, 2010 11:49 PG

 
Blogger Sindiket Soljah said...

Star,
Melaysia panas. Tak sesuai kalu nak berambut panjang. He he.

Mel,
Jumpa di sanaaaaaaaaa!

Mac 25, 2010 2:48 PTG

 
Blogger Firol said...

tu buku kalau dah tersorok dah susut nak habis...

Mac 25, 2010 10:40 PTG

 
Blogger Pipiyapong said...

Jend, gua dah suruh diorang alih buku tu ke tempat elok sikit.

Mac 26, 2010 2:35 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Fir,
Ha ha.

PP,
Tapi, gua terkilan sedikit, sepatutnya buku gua terbit bersama-sama buku MatJan dan buku lu. Buku MatJan sempat siap - dan dah kena racik halus-halus pun. Buku lu? Haiyah! Mmm, gua terima ini semua bagai sudah ketentuan. Mmm, mungkin ada hikmahnya (cecececewah! ayat gua sudah ada bunyi-bunyi ayat-ayat novel Islami ni).

Tak apa, John! Kita cuba nasib dalam sayembara novel humour PTS pula, weh aok!

Set?

Mac 26, 2010 8:54 PG

 
Blogger Nadine said...

wah..u speak london today....tres bien...

Mac 26, 2010 10:43 PG

 
Blogger rozaimi said...

stingarden abes.... tidak... penat aku gi PWTC... kecewa...

Mac 28, 2010 1:40 PG

 
Blogger wahyun said...

bang john, jgn lupa ajak husna (model muka depan 'karipap-karipap cinta') utk turun pada maskara 20 nanti!

Mac 29, 2010 10:59 PG

 

Catat Ulasan

<< Home