"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

22 Oktober 2009

Menjelang PRU13: Bajet 2010

Sebuah Nissan Sunny membrek emergency. Pintu kereta terkuak. Kak Pinoi berlari-lari keluar; menekup muka sambil menangis teresak-esak.

"Kenapa pula dengan Pinoi tu, Rimmm?" laung Mat Trompet kepada Karim Driving School yang menggaru-garu kepalanya yang tidak gatal, "Najib tak umum bonus untuk kakitangan Kerajaan ke?"

"Tak..." laung Karim Driving School kepada Mat Trompet yang sedang mengusap-usap baritone pusakanya, "Pinoi tak reti nak bajet clutch dengan minyak (accelerator)! Sampai kat slope 'ja enjin mati!"

Jarak mereka berdiri tak sampai pun lima meter. Tetapi, kenapa entah, mereka berdua melaung-laung di antara satu sama lain, alahai!

"So, tak pass-lah?"

"Tak!"

Label:

17 Comments:

Blogger wook said...

ini seken time gua terfirst..yahuu

Oktober 22, 2009 11:48 PG

 
Blogger Darkk said...

Owh. Kak Pinoi yang beria sangat menangis kenapa?

Tak boleh ke biasa-biasa je.

Oktober 22, 2009 11:53 PG

 
Blogger zan said...

Ni pun bajet gak kan? Bajet clutch..hahaha

Oktober 22, 2009 12:40 PTG

 
Blogger Wolfis Black said...

kesian sungguh jadi, tak PAS-lah..

Oktober 22, 2009 1:22 PTG

 
Blogger Jobino said...

kak pinoi tengah baget duit, jadi bila tak pass test keter. dia kena repet dan kena bayar lebih

Oktober 22, 2009 1:26 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

nak kena balun jugak kak pinoi ni haih....



.

Oktober 22, 2009 2:05 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Ambik la lesen terbang....

Oktober 22, 2009 2:14 PTG

 
Blogger elmaaniq said...

tak pass kali ke berapa? kalau belum cukup tujuh tak boleh menang punya. eh silap... tak boleh lulus punya. insyaALLAH ujian ke lapan baru lulus

Oktober 22, 2009 2:19 PTG

 
Blogger chempaka said...

cuba lagi lain kali. hoho.

Oktober 22, 2009 3:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Wuk,
:)

Dark,
Dah banyak kali gi test ...

Zan,
Ha ha.

Wolf,
Tak PASlah!

Bino,
Tu yang meraung sakat tu! :)

Tasek,
HA HA. Balunnnnnn!

Purp,
Ada ke? Ha ha.

Manik,
Ok. :)

Chemp,
Ok. :)

Oktober 22, 2009 3:33 PTG

 
Blogger Firol said...

takpe bersabar cuba lagi kasi pas forever

Oktober 22, 2009 6:50 PTG

 
Blogger Firol said...

Puas ulang stingarden...ada tak sambungannya ni tak sabar pulak stingarden 2

Oktober 22, 2009 6:54 PTG

 
Blogger DeeN said...

Apa nak susah, org takdak lesen pon bleh bawak keta, apatah lagi orang ada kuasa + duit..!

*Er.. amenda aku type neh?*

Oktober 22, 2009 11:11 PTG

 
Blogger Pyanhabib said...

harga rokok naik lagi!

Oktober 23, 2009 1:20 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Firoi,
:) Stingarden memang best giler! HA HA.

Deen,
Hurrah!

Pyanhabib,
Bang, gua rasakan, lagi naik harga rokok, lagi banyak cukai rokok pergi ke poker Kerajaan! HA HA. Makanya, meh le hisap rokok semula!

Bebeh, lu ada lighter?

Oktober 23, 2009 11:24 PG

 
Blogger wahyun said...

kak pinoi bleh sambung amik lesen kat metro driving school.
nnt beh jumpa atan dan atoknya (iklan jamali shadat kt radio - atan dan atok - psl metro driving school)

Oktober 23, 2009 11:45 PG

 
Blogger dugongsenyum said...

aku bukan smoker, tapi ntah kenapa aku sentiasa ada lighter

Oktober 23, 2009 10:42 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home