"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

10 Julai 2008

Pada suatu malam yang sungguh meluat

Pada suatu malam. Aku rasa meluat sangat. Tak tahu kenapa. Jadi, aku SMS Azzam Supardi.

“Kau tahu kenapa Faisal T panggil kau 'abang', tapi tak pula panggil aku 'abang'?” Aku. Via SMS.

“Sebab Faisal T respect kat aku, kot.” Azzam. Via SMS.

“Tak betul!” Aku. Via SMS.

“Habis..., Sebab apa?” Azzam. Via SMS.

“Sebab kau tak handsome!” Aku. Via SMS.

“Cinabeng!” Azzam. Via SMS.

Jadi, aku SMS Azzam Supardi. Tak tahu kenapa. Aku rasa meluat sangat. Pada suatu malam.

28 Comments:

Blogger Amy Z! said...

Kalau aku boring, aku sms ko. Haha.

Julai 10, 2008 12:55 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Naga memang handsome:P ha ha ha.

Julai 10, 2008 12:58 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Kalau rendo - kau sebutlah namaku! BHA HA HA.

Yana,
Ya. Aku tahu. HA HA.

Julai 10, 2008 2:00 PTG

 
Blogger Megat said...

salah satu cara menghilangkan stress juga eh!? wakaka.

Julai 10, 2008 2:25 PTG

 
Blogger zizie ali said...

unt kurangkan meluat, aku kurangkan masa nonton tv1,2,3. juga kurangkan baca utusan, berita.

Julai 10, 2008 3:32 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

lain hari kalau meluat, ko cuba petua ni bang...

ko pergi bank, deposit duit utk aku... sebelum tekan punat2 mesin deposit tu, selawat 4 kali..

:p

Julai 10, 2008 3:55 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

haha. meluat wat camtu best ke? hahaha. nak try la.

Julai 10, 2008 4:06 PTG

 
Blogger Tok Rimau said...

aku mulai percaya propaganda kau.

Julai 10, 2008 4:40 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Megat,
Entahlah. Ha ha.

Zz,
:)

Tasik,
BA HAK HAK HAK.

Danial,
Sila sila!

Rimau,
:) *wink*

Julai 10, 2008 4:55 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

naga juga nak buat konspirasi?

Julai 10, 2008 5:10 PTG

 
Blogger kikiEy said...

hahaa..

ko kena terima hakikat itu:]

Julai 10, 2008 6:16 PTG

 
Blogger kel@mbu said...

betul gak tu.. adik2 aku cakap kau aku ja ngn aku.. ngn abg aku diorg bahasa diri adik.. nampak sgt aku ni hensem.. haha..

Julai 10, 2008 11:06 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Yana pun tahu. HA HA:p

Julai 10, 2008 11:47 PTG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Cheh! HA HA!

Julai 11, 2008 8:06 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
Ini bukan konspirasi!

Kik,
Aku tengah belajar untuk terima hakikatlah ni. Ha ha.

Kelam,
Ha ha.

Yana,
:)

Azzam,
HA HA.

Julai 11, 2008 8:35 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Hari tu pegang-pegang tangan. Sekarang dah main sms pulak dah. Ha ha ha!

Julai 11, 2008 9:41 PG

 
Blogger nUr@dDeEn said...

Wo! Wo!
Benarkah propaganda itu?
Bukan konspirasikah?

Julai 11, 2008 11:30 PG

 
Blogger cik puan daun said...

wow.. dalam kamus naga ada perkataan meluat.. aku igt awek aje yg rasa meluat..

hihihi

Julai 11, 2008 1:23 PTG

 
Blogger siskinny said...

Meluat yang melaut

Heh!

Julai 11, 2008 8:26 PTG

 
Blogger waterlily said...

Sesungguhnya aku tak pernah meluat nak tinggalkan komen kat sini.

Ko meluat tak baca komen-komen aku bang?

Julai 11, 2008 8:52 PTG

 
Blogger A t i Q a h said...

Eheh. Bukan ke patutnya Azzam yang kena meluat dengan Pakcik Nage? Haih.

Julai 12, 2008 12:44 PG

 
Blogger Princess Liyana said...

susah jadi orang glam ni:)

Julai 12, 2008 1:14 PG

 
Blogger Pakcik Luar Otak said...

Hik hik.

Luculah Abang Naga ni.

Diulangi.

Abang.

Lalala.

Julai 12, 2008 1:53 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

wahahahaha nasib baik aku hensem ha ha

Julai 12, 2008 5:13 PTG

 
Blogger Mr penyubiru said...

elok la tu, azzam meluat kat ko, ko meluat kat dia.ntah² ko jeles kat azzam kut.hehe

Julai 12, 2008 8:57 PTG

 
Blogger pengkau said...

takkan berebut faizal tehrani kot.

Julai 13, 2008 11:55 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Purp,
HA HA.

Nura,
Wo wo.

Daun,
HA HA.

Sis,
Wo! Filsuf.

Water,
Tak.

Yana,
Ya, susah. Ha ha.

Otak,
BA HAK HAK.

Jai,
:)

Penyu,
:)

Peng,
BA HAK HAK.

Julai 14, 2008 8:40 PG

 
Blogger asuhara said...

wah bestnya, time boring dapat 'berfikir' dan 'bertindak' dengan jayanya !

Julai 15, 2008 10:35 PG

 

Catat Ulasan

<< Home