"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

07 Julai 2008

Maskara 9: Ulasan penganjur

Tingkap di sebelah hadapan kiri tempat kami (penganjur) selalu menebeng tu dah tak boleh dibuka.

Tap! Tap! Tap!

“Hello, ini ulasan ke hape ni, dude?”

“Ha ha ha.”

38 Comments:

Blogger Saharil said...

Tap! Tap!

Macam memilih buah mangga yang ranum.

(kata Arundhati Roy)

Julai 07, 2008 2:36 PTG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Tingkap yang belakang?

Julai 07, 2008 2:54 PTG

 
Blogger tasikmerah said...

yang penting pintu boleh bukak bang... :)

ayahanda aku puji soljah sbb ramai datang maskara ...

Julai 07, 2008 3:14 PTG

 
Blogger neeziee@separawaras.com said...

Ada adegan melondeh seluar tak?

Julai 07, 2008 3:30 PTG

 
Blogger Po said...

tasek tu..anak sapa eh?

Julai 07, 2008 4:13 PTG

 
Blogger .:HalogAmora:. said...

menebeng? haha...lama dh x dgr perkataan tu? lu org mana ni bang?

Julai 07, 2008 4:19 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Duduk saf depan memang banyak fadilatnya.


HAHAHAHA

Julai 07, 2008 4:49 PTG

 
Blogger Lan Rambai said...

Mana ulasan SEPI ko? kalau ko tak ulas.. aku takkan pegi tengok. dulu CINTA aku tengok sebab baca ulasan ko.

Mana ulasan SEPI ko? aku nak tengok.. jadiii.. tolonglah bagi ulasan!!!

Mana ulasan SEPI ko? sejak CINTA, aku tak pernah jejak kaki kat panggung wayang gambar lagi.

Ehhh.. entri ko ni pasal Maskara ekk... maaf.. aku tak pernah pegi.

Julai 07, 2008 5:04 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Saharil,
Tap! Tap! Kau tu bunyi macam 'tembam' 'ja! Ha ha.

Purp,
Tingkap depan. Tingkap kat kerusi bertingkat2 tu memang kami malas nak buka.

Tasek,
Ha ha. Weh, tolong beri apa2 maklumat kat apak kau kalau dia minta. Minta dia rujuk blog 'sol-jah.blogspot.com' juga.

Dan, kim salam apak kau ya. :)

Nizi,
Seluar-seluar soljahs menang melondeh le malam tu. Ha ha.

Po,
Anak orang. Ha ha.

Dia datang MASKARA bawak apak wo!

Amora,
Wa orang, Peguh Ulu, Alor Gajah. Tapi diberanakkan di Malacca Town! Ha ha.

Dug,
Lain kali duduk depan depan lagi. Bagi peluang orang yang kat luar tu dapat masuk ke dalam juga ya. :)

Julai 07, 2008 5:04 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ram,
Syyyyy! Aku belum tengok SEPI. Sibuk. Banyak kerja.

Spyz,
Bulan depan, kita tengok, kalau kalau kita boleh tanggalkan dan pasang semula soft board yang menghalang tingkap depan tu! Bawa pemutar skru!

Julai 07, 2008 5:07 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amora,
La ni, Ulu Pegoh orang dah tak tahu. Tapi, Gadek orang tahulah. Hah, wa kira orang Gadek jugalah.

Apsal nama tempah tu Gadek - wa tatau! HA HA.

Julai 07, 2008 5:10 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

Nak kedepan mana lagi? Itu pun dah nak kena 'libas' doktor dah... haha

Meja kaca tu kena simpan kat dalamlah lenkali, bahaya.

Julai 07, 2008 5:20 PTG

 
Blogger kingbinjai said...

hahahahahaha open page kau ni, tgk gamabr hijau kecik kat atas tu terus aku tergelak besar hahaahhahaha

Julai 07, 2008 5:38 PTG

 
Blogger madulebah said...

Uncle, aku rasa anjung Rumah Pena lagi luas LAH.

Tingkap keliling pun semua boleh buka.

Ha ha ha..

Julai 07, 2008 5:40 PTG

 
Blogger cik puan daun said...

itu adalah komplen... ahahah

Julai 07, 2008 6:12 PTG

 
Blogger Danielle_Corleone said...

gua jugak yang menulis dari luar tingkap! hahaha!

Julai 07, 2008 7:55 PTG

 
Blogger Op said...

naga, aku rasa mmg softboard di skrukan supaya tak boleh dibukak macam selalu-selalu. kita buang lubang intai sudah la he he he.

Julai 07, 2008 9:40 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Dug,
Ok, lain kali, meja kaca masuk dalam.

Jai,
Ulasan untuk blog aku ni. Ha ha.

Madu,
Kalau buat kat anjung - susah Soljah nak pantau keadaan di luar rumah - makanan kena kebas dek kucing ka, Cina teksi dok marah kat semua drebar di belakangnya ka, SB nak tanya soalan2 ka, itu spotlight aku kena alih lagi le - susah wo nak pasang kat tiang tu ...

Cik Puan Daun,
Belanjawan untuk makanan untuk Maskara akan datang terpaksa kami potong. Jadi, masak le apa2 patut dengan belanjawan yang sedikit tu.

So, katering mana nak pakai ni? Katering Demang Lebar Daun atau Bukanku Tak Mahu... aaa, Bukanku Tak Madu???

Danial,
Gila kentang lu! Tulis teringkas di dalam gelap!!!! Ha ha.

Oit2! Gambar buku2 DIY tu boleh diambil di blog cowgumrubber.blogspot.com ya! Or, akan diemelkan kepadamu (jika mahu).

OP,
Tapi, kalau kita alih kerusi bertingkat2 tu - kita boleh buka tingkap kat situ pula! Wat say you?

Julai 07, 2008 10:35 PTG

 
Blogger Princess Liyana said...

Takmo miss next Maskara:p
Jumpa nanti.

P/s: Tok ada sampaikan salam tak?:p

Julai 08, 2008 1:16 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Yana,
Tak. Dia lupalah tu.

Julai 08, 2008 8:57 PG

 
Blogger asuhara said...

dah jumpa geng yg teringin nak join maskara jugak kat opis ni. so, matte ne next maskara.

Julai 08, 2008 9:16 PG

 
Blogger semut said...

window?me,xp,vista?

Julai 08, 2008 9:25 PG

 
Blogger Azzam Supardi said...

Mata aku tak boleh katup sejak balik dari Maskara. Bahana duduk depan la ni. Heh.

Julai 08, 2008 9:51 PG

 
Blogger Amy Z! said...

Tak boleh buka? Alahai.. Camne nak mengintai orang ni?

Julai 08, 2008 10:00 PG

 
Blogger art.isreka said...

tima kaseh jenguk blog sye.

sori lah klu mlm tu kitorg mcm tak prepare.. sebab memang pon.. huhu. last minit tukar gaya persembahan..

apa pun, nak ucap tima kaseh untuk penganjur sebab sudi jemput sy (baca: kami) dan handle satu acara yang best dan sempoi!

alinaabdullah.wordpress

Julai 08, 2008 10:15 PG

 
Blogger ah tok said...

Maskara 9 semakin matang! Dan Maskara 10 menjanjikan kelainan kan bro...

Jemput lagi Pak Pian Habib. banyak sajaknya tak dibaca lagi. Aku tengok bergulung-gulung dalam genggamannya. Haha.

Ulasan gua kat sini KLIK SINI

Tenkiu very nice!

Julai 08, 2008 10:58 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Asu,
Sila-sila. Kalau nak ambil bahagian di hadapan pentas pun ok juga.

Semua,
:)

Amyz,
Penat juga. Kejap ke depan. Kejap ke belakang. Kalau tingkap tu buka - senang le sikit. :)

Alina,
Lain kali, kalau tak perform pun - ajaklah kawan-kawan datang ke Maskara.

Ah,
Apa lu orang mao (utk next Maskara) - beritahu kami. Kami akan cuba untuk merealisasikannya.

Oh ya, kita sedang berusaha mendapatkan Nora Danish untuk next Maskara - dengar cerita dah kembali single. *ahaks*

Julai 08, 2008 11:52 PG

 
Blogger Amy Z! said...

Nage...
Aku baru tahu korang bagi Daun & Nuar sijil. Hahahaha.
Gile. Tapi sweetttttt!!!!

Julai 08, 2008 11:57 PG

 
Blogger cik puan daun said...

Naga.. next maskara ko request Persatuan Isteri Soljah atau lebih dikenali sebagai Badan Kebajikan Soljah (BAKOL), untuk cater makanan aaaa??

Julai 08, 2008 12:15 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Ha ha. Nanti suruh Daun load kat blog dia ya!

Daun,
Pyanhabib puji mihun tu sedap! Ha ha.

Harap kedua-dua caterer dapat bekerjasama (atau bergilir-gilir/cover meng-cover jika salah satu caterer kena kerja). Kalau tidak - kami (Sindiket Sol-Jah) terpaksa melaksanakan sister tender terbuka (SISTER). Ha ha.

Julai 08, 2008 12:22 PTG

 
Blogger madulebah said...

wow!! kalau jemput Nora Danish,

"kita mesti enjoy!!!!"

Julai 08, 2008 12:23 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Amyz,
Kalau kau kahwin dengan Vovin - kami beri sijil jugalah. *ahaks* Dah la ni, nak kahwin dengan orang lain pula - aku beli jugalah frame, cuma takut frame tak sampai ke kau le. PECAH!

Muakakakakakakakakkaaaa... Ade, deh, deh!

Julai 08, 2008 12:25 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Madu,
BHA HA HA HA HA HA! Ade, deh, deh!

Julai 08, 2008 12:26 PTG

 
Blogger denanz said...

bro,
sori. aku tak leh pi mlm tu. ptg tu ada emergncy call. kena gi ipoh. ziarah. nex month k.

Julai 08, 2008 12:41 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nan Jamil,
Ok. Nuar Mansor pun tak datang juga. :(

Julai 08, 2008 2:34 PTG

 
Blogger -nimy- said...

tak pernah merasa pergi MASKARA, jadi cuma dapat membayangkan je la macam mana rupa tingkap di sebelah hadapan kiri tempat penganjur selalu menebeng tu tak boleh dibuka.

Julai 08, 2008 3:50 PTG

 
Blogger pipiyapong said...

kasi tukar dinding semua jadi cermin laa..

Julai 08, 2008 6:29 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Nimy,
Nanti, kau balik Malaysia - datang ke Maskara.

Yapong,
Lepas tu kita minta Tok Rimau buat tiger show. HA HA.

Julai 09, 2008 8:49 PG

 

Catat Ulasan

<< Home