"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

26 Januari 2005

Jangan biarkan hidup anda diselubungi MISTERI....

Kau tengok Misteri Nusantara yang lepas? Ya ya, kisah satu keluarga di Damansara? yang terserempak dengan toyol.

Tadi. Sambil menghisap rokok di 'bridge', kami (rakan-rakan di syarikat D) berbual tentang hal itu.

"Kau perasan tak jejak kaki toyol tu? Tak macam jejak kaki bayikan??"

"Ya ya, macam tapak kaki 'alien'."

"Tapi, kalau betul 'alien'lah, ta'kan dia curi duit. Nak buat apa - duit?"

"Tak juga... mungkin 'alien' tu curi duit; buat beli BATERI di seven-eleven untuk kapal angkasa ia..."

Logik juga! UUuuueeeiiiiiiaaaaaooooOOOoooOOooooiiiiiiii...

14 Comments:

Blogger Mat Jan said...

tapi kenapa dia curi duit? kenapa dia tak curi saja bateri di 7-Eleven atau pasaraya?

Januari 26, 2005 3:49 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kalau di seven-eleven - banyak orang. Banyak orang = banyak saksi. Kalau ia kantoi di seven-eleven - banyak orang boleh jadi saksi pendakwaraya. Kalau di rumah keluarga di damansara tu - encik 'damansara' tu pun cuma tengok sekali imbas sahaja. Susah nak kantoi. Tak sempat nak telefon polis. Dan kalau encik 'damansara' tu bekerja sebagai polis pun - bila habis bertugas, dia tak bawa balik pistol.

Amacam MatJan? Logik tak?

Januari 26, 2005 4:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ia curi duit keluarga encik 'damansara' memang salah (di sisi undang-undang). Tapi, payah nak dibuktikan kan?

Dan kalau duit curi tu ia guna buat beli bateri di seven-eleven - legalkan! Tak ada NAS mengatakan alien tak boleh beli bateri di seven-elevenkan?

Komen?

Januari 26, 2005 4:21 PTG

 
Blogger samurai said...

aku rase nih alien spesis kurang bijak. stakat nak beli bateri susah payah curi duit umah org kat damansara. part nih ia bijak skit sebab tau damansara port org2 kaye.

kalo aku jadik alien, aku curik jek bateri kat kedai runcit lim tat. tak bukak 24 jam. curik time lim tat enak beradu. nak amik sekarton bateri pon bole. bekalan utk balik kampung alien.

huhuhuhu...

p/s: bateri kat 7-eleven same jek paras rupe & kualitinye ngan yg kat kedai runcit lim tat.

Januari 26, 2005 6:16 PTG

 
Blogger AhsueZ said...

Ade jejak ek? Kat umah mak cik saye pon ilang gak duit, bomoh kate toyol. tp tak de jejak pulak. tp slalu hilang RM50, tak lebih, tak kurang.

jejak nye tak same mcm jejak kaki bayi sebab bayi tu kan dah mati, so tak berape sempurne la. tak pon die tenjet2.

*eee.. takot la pulak..!!

Januari 26, 2005 6:44 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Ahsuez,
EeeeeeEEEeeeeiiiiiiaaaauuuuuooooooOOOOoooo!!!
Hah! Hantu kat belakang kau!!!

Januari 26, 2005 7:05 PTG

 
Blogger Op said...

alien tak cukup tambang nak balik planet dia. kena la kumpul duit for next flight back to kampung.

Januari 27, 2005 7:41 PG

 
Blogger Op said...

bilakah rimau turun? sabtu atau jumaat? hotel bintang manala dia duduk ye? hehehehe (gelak antu)

Januari 27, 2005 7:43 PG

 
Anonymous Tanpa Nama said...

oo.. en. naga, saya pernah tinggal jejak di sini ye dulu.. hehe.. rajin2 singgah ye.. thanks. (lynn)

Januari 27, 2005 11:40 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Singgah ke mana?

Januari 27, 2005 2:25 PTG

 
Blogger ariell_89 said...

ader ape tu kat blkg.......????

April 26, 2005 7:01 PTG

 
Blogger ariell_89 said...

lorrr......

April 26, 2005 7:01 PTG

 
Blogger lijialefw said...

Welcome to enter (wow gold) and (wow power leveling) trading site, (wow gold) are cheap, (wow power leveling) credibility Very good! Quickly into the next single! Key words directly to the website click on transactions!

Ogos 26, 2008 4:26 PTG

 
Blogger yee said...

kehkehkeh...lambatlah gaya nk habis khatam macam ni

November 25, 2011 2:45 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home