"Gua cukup takut bila Sinaganaga berfikiran macam ni. Sebenarnya gua cukup takut bila Sinaganaga berfikir. Sinaganaga memang serba boleh, dan mempunyai misai yang sungguh jantan, tapi berfikir bukanlah kekuatannya." - Sufian Abas.

19 November 2010

Awek dia pilih KLCC bab 2

Dulu.

Mana ada Starbuck. Mana ada Gloria Jean's. Mana ada Coffee Bean (& Tea Leaf). Mana ada Old Town White Coffee.

Dulu.

Mana ada Ali Maju. Mana ada Pelita. Mana ada Kayu. Mana ada Lotus.

"Habis, dulu lu dating kat mana, John?"

Dulu.

Bila time-tima dapat biasiswa. Kami dating di [restoran] YASIN atau BILAL!

HA HA HA. Islamika sungguh budak-budak dulu, eh!

22 Comments:

Blogger Jarr said...

zaman tu saya dating di Ong Tai Kim.Payah nak kantoi.

November 19, 2010 11:37 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Jar,
Pernah dengar nama Pasaraya Yuyi (berhampiran bulatan Bdr Tun Razak)? - Itu tempat kami beli selotep. Ha ha.

November 19, 2010 11:53 PG

 
Blogger Kemat said...

Dah lama tak pekena nasi kandar kat Yasmin. Sedap macam dulu lagi ker...

November 19, 2010 12:17 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Kemat,
Yasmin mana lak ni?

November 19, 2010 12:26 PTG

 
Blogger Jarr said...

saya penah dgr, tapi tak penah sampai..kalau tak silap dah jadi econsave kan?eh ke apa ntah..haha

November 19, 2010 1:33 PTG

 
Blogger dugongsenyum said...

kalau kat Tg Karang, dulu ada restoran BISMILLAH, perghhh... sungguh islamika.

November 19, 2010 2:01 PTG

 
Blogger Tip And Toe said...

hahahhaha..rentetan youtube nih..

November 19, 2010 2:47 PTG

 
Blogger famia said...

ahkahaks. Berapa bab keseluruhan siri 'Awek dia pilih KLCC' ni bro? :p

November 19, 2010 3:20 PTG

 
Blogger elmaaniq said...

Kat Ampang ada juga Restoren Bismillah, Restoren Masya & Restoren Alhamdulillah (semua restoren Mamak ini terletak di Bandar Baru Ampang yang masing-masing tidak sampai satu kilometer radiusnya).

Restoren Innalillah & Restoren Astaghfirullah je belum ada. :)

November 19, 2010 3:46 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Jar,
Tatau apa jadi kat supermarket Yuyi tu.

Dug,
Kat Klang ada emporium MAKAN kalau tak salah. Ha ha. "Dia pilih restoran Makan dari pilih aku, dowh!" HA HA.

TT,
:)

Famia,
13 episode. Ha ha.

Mamak Manik,
Gua rasa2, daripada lu tulis buku dan jual kelapa - molek juga rasanya kalau lu buka restoran. Restorang mamak yang melambak-lambak sekarang ni agak was-was la pekerjanya - con: pekerja di restoran Aji di Bandar Baru S, kalau tengok kat punch card mereka - ada nama Maharajah, Rajan, etc. Mamak ke hape tuh weh, Mamak Manik?

November 19, 2010 6:24 PTG

 
Blogger Lanzo said...

restoran kudu tak jadi port ke jen?

November 19, 2010 6:32 PTG

 
Blogger MushroomCute@Mariea said...

Gendang gengdt tali kecapi
Kenyang perut senang hati.

Oooo..dia lapar aaa tu..

November 19, 2010 7:53 PTG

 
Blogger zhafir said...

la ni ada Vargina. Jom?

November 19, 2010 8:05 PTG

 
Blogger sinaganaga said...

Lanzo,
Tak. Sebab menteri-menteri banyak lepak kat Restoran Kudu - orang beratur nak amek lauk. He he.

Mush,
Jom mamam!

Zhafir,
Lu dah lama tak mari Vargina, jom le weh! Eh, la ni dah ada Aji. Tapi, mahal sikit la.

November 19, 2010 8:13 PTG

 
Blogger weed something out said...

thats good one! haha

November 20, 2010 7:09 PG

 
Blogger blackpurple @ jowopinter said...

Yasin yang dekat2 Sogo tu eh.. yang jus mangga dia sangat berkuasa tu kan...

Kitaorang dulu kurang islamik sebab lepak2 kat White Castle..entah jadi apa tempat itu sekarang ek.....

November 20, 2010 10:50 PTG

 
Blogger Amiene Rev said...

zaman itu saya entah di mana

November 20, 2010 11:13 PTG

 
Blogger Pegawai Khalwat said...

Aku tak sempat dating sebab sibuk belajar.

Ha ha ha...

November 21, 2010 11:05 PG

 
Blogger c-boz00 said...

menaik scene 'Awek dia pilih KLCC' sekarang ni..

November 21, 2010 5:54 PTG

 
Blogger zan said...

Emporium Makan kat Klang pun dah lama berkubur..tinggal kedai2 makan ja kat bawah tu..

November 22, 2010 9:14 PG

 
Blogger sinaganaga said...

Weed,
:)

Purp,
Yasin - kat area Masjid India - la ni ada kedai jual kain-main Jakel ke hape entah, he he.

White Castle - mmm, bukan kat simpang jalan Raja Laut dengan jalan Chowkit/Putra ke weh/ Lupa dah aku.

Amin,
Kat alam barzrkh, he he, maksud aku - kat alam roh2 bertebangan sebelum ditiup ke dalam peranakan ibu tu la - apa ek namanya?

Khal,
HA HA HA. Statement macam lahanat! HA HA HA.

CB,
:)

Zan,
Emporium SENYUM kat Muar, ha ha.

November 22, 2010 10:35 PG

 
Blogger Suhana said...

Macam mana ke nak berjanji nya? Surat? Announcement dari bilk pengawas? Ketuk botol? Kelip-kelip lampu suluh?

I just can't imagine! Kena berjanji sebulan awal melalui snail mail kot? Tu pun kalau siput tak mati di tengah jalan. :D

*Blog kita dah mula bernafas sikit-sikit. Tu pon lepas bagi bantuan pernafasan dari mulut ke mulut. Haaaihh..

November 25, 2010 3:24 PTG

 

Catat Ulasan

<< Home